Tim zagrebačke Ekonomije pobijedio na natjecanju u analizi dionica

Autor: Tomislav Pili , 02. ožujak 2022. u 11:17
19.03.2018., Zagreb - Zgrada Ekonomskog fakulteta u Zagrebu."nPhoto: Davor Puklavec/PIXSELL

Održano je finale prestižnog CFA Research Challengea

Krajem prošlog tjedna održano je finale prestižnog CFA Research Challengea čime je zaključeno drugo natjecanje ovog tipa u Hrvatskoj koje studentima pruža praktično mentorstvo i intenzivnu obuku iz financijske analize i profesionalne etike te testira njihove analitičke vještine, procjene, pisanje izvještaja i prezentacijske vještine. Kroz ovo natjecanje studenti stječu iskustva iz stvarnog svijeta preuzimajući ulogu istraživačkog analitičara.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovala su tri tima studenata  s Ekonomskog fakulteta u Splitu te dva tima s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a zadatak je bio dati i argumentirati investicijsku preporuku za dionicu Podravke. Pobjedu na finalu natjecanja i ulazak u pod-regionalno natjecanje odnijeli su studenti s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Nora Tomljanović, Adrian Zvizdić i Petra Žulj. Njih su mentorirali Zrinka Orlović kao fakultetska mentorica te Silvija Kranjec kao mentor iz financijske industrije. Organizatori se nadaju da će se sljedeće godine u natjecanje uključiti i studenti sa drugih ekonomskih fakulteta u zemlji, ali i u regiji.

Natjecanje organizira CFA Udruga Hrvatska, a ono je samo je jedan od niza projekata koje CFA udruga Hrvatska radi s ciljem promoviranja i daljnjeg razvoja lokalnog tržišta kapitala, od svog osnutka 2018. godine. Potporu u organizaciji natjecanja dali su Podravka koja je održala prezentaciju kompanije za sudionike natjecanje te odgovorila na pitanja studenata, te AZ mirovinski fond kao financijski sponzor natjecanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close