Sjajan lineup govornika: Preko pedeset hrvatsko-američkih stručnjaka u listopadu u Las Vegasu sudjeluje na ACAP konferenciji

Autor: Promo , 22. kolovoz 2024. u 05:45

Događaj ima za cilj predstaviti multidisciplinarnu hrvatsku stručnost i globalnu poslovnu praksu, uključujući i uvid u poslovanje u SAD-u.

Od 3. do 6. listopada u hotelu Caesars Palaceu Las Vegasu održava se godišnja ACAP konferencija. ACAP (Association of Croatian American Professionals), tj. Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka neprofitna je organizacija i međunarodna mreža od 2500 profesionalaca koji obuhvaćaju razne industrije, od malih i srednjih poduzeća do međunarodnih kompanija i akademske zajednice i akademske zajednice. ACAP radi na povezivanju i inspiriranju hrvatsko-američkih stručnjaka iz SAD-a i svijeta već deset godina.

Tema ovogodišnje konferencije sažeta je u rečenici koju su organizatori sjajno osmislili i oblikovali, a glasi : “Croatians: Globally Connected, Locally Shaped”, u slobodnom prijevodu “Hrvati: globalno povezani, lokalno oblikovani”. Događaj ima za cilj predstaviti multidisciplinarnu hrvatsku stručnost i globalnu poslovnu praksu, uključujući i uvid u poslovanje u SAD-u.

U tome će veliku ulogu odigrati i sjajan lineup govornika s preko pedeset stručnjaka iz raznih sfera interesa.

Primjerice, Victor Dodig, predsjednik i CEO tvrtke CBIC, jedne od vodećih sjevernoameričkih financijskih institucija. Victor Dodig vodi tim od preko 47.000 članova diljem svijeta koji svakodnevno žive svrhu CIBC-a – pomoći da ambicije njihovih klijenata postanu stvarnost.

Pod Victorovim mandatom, CIBC se transformirao u modernu financijsku instituciju usmjerenu na odnose, i postao sjevernoamerička platforma za rast koja omogućava održiviju budućnost za sve dionike. Prije nego što je postao izvršni direktor, Victor je obnašao niz viših rukovodećih funkcija u CIBC-u, uključujući vođenje poslovanja banke za upravljanje imovinom i njezine mreže bankarstva za građane diljem Kanade. Kroz ove uloge, Victor je unaprijedio svoju predanost stavljanju klijenata na prvo mjesto – načelo koje potječe iz njegove prve uloge u CIBC-u, gdje se kao honorarni suradnik sastajao s klijentima svaki dan.

Victor je snažan zagovornik Kanade na svjetskoj pozornici i zagovornik gospodarskog rasta kako bi se omogućila prosperitetnija i inkluzivnija budućnost. Trenutačno je predsjedavajući Poslovnog vijeća Kanade, a bio je predsjednik Međunarodne monetarne konferencije 2022. Supredsjedatelj je Međunarodnog savjetodavnog odbora Instituta Brookings, a također je član odbora Telus Corporation Inc.

Uz ovog sjajnoj stručnjaka na konferenciji će sudjelovati i dr. Vladimir Ivković, translacijski neuroznanstvenik i integrativni fiziolog koji trenutačno radi kao glavni istraživač na NASA-inom projektu CIPHER – najvećoj biomedicinskoj studiji u svemirskim letovima ikada provedenoj.

Tu su i brojni drugi sjajni speakeri iz polja medicine, znanosti, show bussinessa, sporta, financija, farmacije, politike, prava… O važnosti samog događaja svjedoči i sudjelovanje dva hrvatska ministra: Gordana Grlića Radmana i Ivana Anušića.

Nakon svega navedenog, jasno je da je ova konferencija sjajna prilika za umrežavanje s moćnim hrvatsko – američkim profesionalcima, otkrivanje novih prilika i upijanje neprocjenjivih priča o uspjehu.

Neto prihodi od konferencije podržavaju niz obrazovnih programa, programa rane karijere i zajednice Zaklade ACAP.

Više informacija, kao i karte za sam događaj potražite na: https://croampro.com/annual-conference/

New Report

Close