Šelebaj: Rok za prodaju imovine Mediteranske produžen za 30 dana

Autor: Miho Dobrašin , 24. ožujak 2010. u 18:40

Najveća korčulanska kompanija, prijevoznik smrznutih tereta Mediteranska plovidba, odlučila je produžiti rok za prodaju svih svojih nekretnina, potvrdio je Poslovnom dnevniku Vladimir Šelebaj Sellier, predsjednik Uprave Mediteranske plovidbe.

Prvi čovjek kompanije ističe da je “interes za kupnju pojedinih nekretnina Mediteranske plovidbe iz javnog natječaja već iskazalo nekoliko potencijalnih kupaca, a među njima i jedna velika kompanija iz financijskog sektora”. “Zbog interesa, a i kako bismo otklonili bilo kakve tendenciozne navode odlučili smo produžiti rok za dostavu obvezujućih ponuda za dodatnih 30 dana”, rekao je Šelebaj.

Naime, nakon što je kao prvotni rok za dostavljanje ponuda naveden petak, odnosno razdoblje od samo tjedan dana, udruga malih dioničara koji drže nešto više od 30 posto dionica Mediteranske uputila je premijerki Kosor pismo u kojem navode da je natječaj namješten većinskoj vlasnici Nedi Young u čijim se rukama nalazi 48,43 posto dionica. Napominju da u samo tjedan dana potencijalni kupci nemaju dovoljno vremena za dubinsko snimanje, slijedom čega se ne može postići najbolja cijena. Oni se ne protive prodaji već , kako kažu, prekratkom roku.

“Trenutno nije potpisan nikakav konačan ugovor , no Neda Young, u slučaju ako ne pristignu zadovoljavajuće ponude po važećim tržišnim uvjetima, izrazila je spremnost u konačnici razmotriti mogućnost da ona u zadnjoj instanci ipak kupi neku od ponuđenih nekretnina”, kaže Šelebaj.

Kompanija u situaciji kada ne može dobiti bankarske kredite zbog neriješenih dugovanja iz prošlosti, treba naći alternativne izvore financiranja svog redovnog poslovanja. Predsjednik Uprave Šelebaj napominje da je prodaja non-core imovine uobičajeno rješenje u takvim situacijama.

“Bilo kakva prodaja navedene imovine izvršit će se isključivo po tržišnoj cijeni i u transparentnom postupku”, naglašava. Kad je riječ o vrijednosti imovine koja se prodaje kaže da ona nije u skladu sa procjenama koje su se pojavljivale zadnjih dana. “Procjene sudskih vještaka koje smo dobili ne podržavaju navode manjinskih dioničara. Spreman sam istima odmah dati mandate za prodaju tih nekretnina po cijenama koje oni licitiraju”, kaže Šelebaj.

Imovina koja se nudi na procjenu vrijedi oko 21 milijun kuna, dok se ukupni dugovi Mediteranske iznose približno 52 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close