Pričam ti priču, donosim ti sriću!

Autor: Poslovni.hr , 22. srpanj 2024. u 13:45
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

„Tete i barbe“ iz pulskog ureda IN2 grupe pridružile su se hvalevrijednoj inicijativi Volonterskog centra Istra „Tete i barbe pričalice“.

Postoji li išta ljepše od dječjeg osmijeha?

Pulski ured IN2 grupe itekako dobro zna da je pomaganje drugim jedna od najplemenitijih aktivnosti. Ispunjava osobu koja pomaže radošću i svakodnevnicu čini ljepšom.

Šestero djelatnika i djelatnica IN2 grupe iz Sektora zdravstva i javne uprave, u suradnji s Volonterskim centrom Istra pridružili su se inicijativi „Tete i barbe pričalice“ te su nakon završenog tečaja i dobivenog certifikata postali stalni gosti odjela za pedijatriju opće bolnice u Puli, gdje malim bolesnicima čitaju uzbudljive priče i, barem na tren, ih u mislima vode iz bolničkih kreveta u svijet mašte i veselja. Osmijeh koji dobiju nakon pročitane priče najljepše je što mogu primiti kao nagradu za uloženi trud.

U šest mjeseci volontiranja IN2-ovci su sakupili 60 volonterskih sati i puno lijepih uspomena koje će ih zauvijek pratiti. Kako su se proveli i zašto su se odlučili priključiti drugim „Tetama i barbama pričalicama“ saznajte iz prve ruke:

„U projekt Tete i barbe pričalice uključili smo se, između ostalog, i iz razloga jer sve bolnice u kojima volontiramo ili ćemo volontirati koriste naš Bolnički informatički sustav pa smo česti gosti bolnica i znamo iz prve ruke da je ovaj projekt hvalevrijedan i da će uveseliti brojne mališane. Iako sam zbog prirode posla česti posjetitelj bolnica zbog održavanja i implementiranja novih IT tehnologija, u sklopu ovog projekta sam prvi puta bila u bolnici zbog pacijenata i družila se upravo s njima. Dječica su nas zaista prekrasno primila, čitali smo slikovnice, lektire, stripove, sve što je njima bilo zanimljivo. Njihov osmijeh nas je najviše razveselio i moram priznati kako mi je vrijeme provedeno čitajući priče s djecom bilo puno vrijednije i ljepše od slobodnog vremena kojeg sama provedem čitajući. Svima bih preporučila da se uključe i uljepšaju sive bolničke dane mališanima“, izjavila je Andrea Rađenović Petrinović iz pulskog ureda IN2 grupe.

„Znam koliko je djeci dosadno provesti cijeli dan zatvoren u bolničkoj sobi, pogotovo u večernjim satima kada sve utihne. I moj sin je bio dva puta u istoj situaciji pa sam želio svojim doprinosom zabaviti djecu u sličnoj situaciji, uveseliti ih, zabaviti i pomoći im da bolnički dani prođu što brže i bezbrižnije“, naglasio je Vedran Adamec iz pulskog ureda IN2 grupe.

Želja IN2 grupe je da se ovaj hvalevrijedan koncept iz Pule proširi i u ostale bolnice u Hrvatskoj kako bi se što više zaposlenika IN2 grupe moglo priključiti pričanju priča mališanima u bolnicama.

Na jesen se projekt nastavlja u Puli i Rijeci te drugim hrvatskim gradovima u kojima će se zaposlenici IN2 grupe nakon položenih certifikata pridružiti tetama, barbama i stričekima pričalicama, a sve u cilju dječjeg osmijeha koji je neprocjenjiv.

IN2 grupa je jedna od najvećih IT kompanija u Hrvatskoj i u svojoj strategiji poslovanja iznimno brine o društveno odgovornim projektima pa tako već niz godina podržava primjerice Terry Fox Run, inicijativu koja osvještava javnost o onkološkim bolestima, provodi brojne projekte za zdravlje svojih zaposlenika, a ovim projektom želi uključiti svoje zaposlenike u volonterski rad koji je iznimno važan za provođenje brojnih humanitarnih inicijativa.

Komentirajte prvi

New Report

Close