Kriza nokautirala cijene vikendica, građani ih prodaju u bescjenje

Autor: Poslovni.hr , 13. kolovoz 2012. u 15:55

Natpis “Na prodaju” kraj ribičke kuće uz rijeku u Podravskim Sesvetama izvješen je već šest mjeseci. Rijetke kupce koji su kružili oko nje vlasnik je mamio čak i pečenim kobasicama, piše Večernji list.

U raju za ribiče kupce ne može zadržati ni cijena od tek 4000 eura. Šesnaest “kvadrata” i jedan ral zemljišta uz rijeku zamijenio bi i za motocikl. Osim na Jadranu i u okolici Zagreba, pale su cijene vikendica. Kuće za odmor prodaju se u bescjenje, i to do te mjere da bude sumnju. Za nedovršenu vikendicu od 30 četvornih metara i 1700 kvadrata vinograda sa 350 trsova te okućnicom u Čepelovcu kod Đurđevca zanimali su se čak i Splićani. Kuća je to s telefonom, vodovodom i urednim papirima. No, cijena od tek 3000 eura izazvala je nevjericu pa su “pobjegli”.

Recesijom osiromašeni građani u prodaji ovakvih građevina traže posljednje rezerve novca. Plaši ih i najava uvođenja poreza na imovinu. Spomenuti porez plaši i kupace. “Samo smo jednu vikendicu prodali u posljednje dvije godine. Desetak ih imamo u ponudi”, kaže Zoran Barišić iz osječke agencije Ljubek nekretnine Matijević.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

(pd)

Komentari (19)
Pogledajte sve

Odličan komentar Gaugain. Kao i detekcija osnovnog problema. Samo ne vidim tko će "korijen iščupati iz zemlje" jer neuki narod stoički podnosi ovu pljačku nacionalnog bogatstva i još k tome aplaudira.

cijena je odraz stanja na trzistu a stanje na trzistu je odraz rada vlade
tako pustimo krizu kao krivca ona je odraz lose politike i njenih odluka koje nisu bile u cilju boljitka nego u cilju sprovođenja monstruozne preraspodjele nacionalnog bogastva u korist odabranih
nema izlaska i napredka dok se korijen ne izcupa iz zemlje
to se nece desiti ni sa ovom vladom jer i ona je dio tog određenog dirigiranog politickog odabranog soja i njen je cilj samo zastititi istu raspodjelu samo razlika između onih prije i ovih sad je sto su ovo nizi slojevi odabranih i manje su u startu dobili jer su bili gubitnici na pocetku sad samo nastoje nadoknaditi razliku koju su ovi prije nje napravili

Da li sad razumiješ moje ogorčenje- kad vidim – da se i dalje ovako neodgovorno ponašate- A
SVE VAM JE DRŽAVA NAPRAVILA ….ničeg se niste sami odrekli ?

Ajde vi meni recite šta bi država trebala s onih 110 mlrd kn koje poharače svake godine?
Staviti Čačiću i Milanoviću u džep ili vratiti građanima kroz infrastrukturne projekte ili sl.?
Ne sjećam se baš Juge, ali po pričama znam da se ljudima u Dalmaciji odbijalo od plaće za autoput Beograd-Strmica, valjda to je taj samodoprinos, vi ste radili sebi mi srbima.

Da se razumijemo, ništa nemam protiv ljudi iz ostatka Hrvatske, čak imam dosta dobrih prijatelja u gotovo svim sjevernim županijama, ali vaš način komunikacije je najgadljiviji oblik primitivizma.

Zabrijali ste ko klinici iz BBB i Torcide na svojim forumima! To vam je off topic tiče.

Vikendice u bescjenje…pa očekivano.

Tako-ionako 95% svega(vikendice, apartmani) (od Prevlake do Dunava) ne valja ništa – ili bez papira ili nekvaliteteno ili apartmanijada ili starci/bake djedovi porikavali, a nas mlade ne zanima…pa naravno da se cijene strmoglavljuju!
I nikada se neće dizat ponovo.

vrhunske vikse, apartmani (od Dunava do Prevlake) će uvijek imat kupce…i cijenu!

New Report

Close