Kako se kupci mogu boriti s visokim cijenama automobila?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. rujan 2024. u 08:15
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ako javni prijevoz u vašem okruženju nije zadovoljavajuć, tu je dobro staro cjenkanje.

Postoje brojni trikovi kojima potrošači mogu i dalje doći do povljnijih ponuda automobila. Jedna od njih je istraživanje tržišta. Usporedite cijene različitih prodajnih mjesta, online i na licu mjesta. Razmislite o korištenju online platforme za kupnju automobila kako biste pronašli najbolje ponude, piše N1.

Jedna od opcija su i rabljeni automobili koji mogu biti pristupačnija opcija, osobito u vrijeme rasta cijena. Pritom je važno gledati rabljena vozila iz renomiranih prodajnih mjesta.

Tu su i drugi oblici prijevoza, kao što je javni prijevoz, zajednički prijevoz ili pak vožnja biciklom. Osim na samom automobilu, uštedjet ćete novac na gorivu, održavanju i troškovima osiguranja.

Ako javni prijevoz u vašem okruženju nije zadovoljavajuć, tu je dobro staro cjenkanje. Nemojte se bojati pregovarati s trgovcima kako biste dobili bolju cijenu za svoj novi ili rabljeni automobil. Istražite koja je fer tržišna vrijednost vozila za koje ste zainteresirani i upotrijebite tu informaciju kao prednost u pregovorima.

Razmotrite različite mogućnosti financiranja, poput leasinga ili duljih uvjeta najma, kako bi kupnja povoljnija. Međutim, imajte na umu ukupne troškove vlasništva, uključujući kamate i ostale naknade povezane s leasingom.

Komentirajte prvi

New Report

Close