Smart Industry
Energetika

Inovativno rješenje za energetsku učinkovitost zgrada: EcoStruxure™ Energy Hub

Energetski učinkovite zgrade: spoj tehnologije i održive prakse.

Promo
04. srpanj 2024. u 10:27
Foto: PR

Energetska obnova zgrada i napredno upravljanje energijom pružaju vlasnicima nekretnina brojne prednosti, uključujući smanjenje troškova, povećanje energetske učinkovitosti i očuvanje okoliša. Implementacijom rješenja poput EcoStruxure™ Energy Huba vlasnici zgrada mogu postići značajne uštede i pridonijeti globalnom cilju smanjenja emisija CO2, osiguravajući održivu budućnost za sve.

Zgrade su odgovorne za čak 40% globalnih emisija CO2, što ih čini ključnim dionikom za postizanje održivije budućnosti. Energetska obnova zgrada i praćenje potrošnje energije te emisija u stvarnom vremenu postaju neophodni koraci prema smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. Ipak, većina zgrada još uvijek nema digitalno povezanu električnu opremu, što ograničava vidljivost potrošnje energije i otežava usklađenost s ekološkim standardima.

Energetska obnova povećava učinkovitost zgrada i smanjuje potrošnju fosilnih goriva, rezultirajući nižim emisijama stakleničkih plinova. Ovo ne samo da smanjuje utjecaj na klimatske promjene, već i doprinosi očuvanju okoliša za buduće generacije.

Jednostavno i intuitivno upravljanje energijom

S obzirom na promjenjivu globalnu situaciju, vlasnici nekretnina sve više traže načine za uštedu i racionalizaciju troškova. Za velike nekretnine koje zahtijevaju stalnu potrošnju električne energije, pravo je vrijeme za implementaciju sustava koji regulira svaku utičnicu i prekidač.

Schneider Electric, globalni lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, značajno je unaprijedio svoj EcoStruxure™ Energy Hub. Ovo napredno SaaS (software-as-a-service) rješenje omogućuje sveobuhvatan nadzor i analizu potrošnje energije pametnih zgrada, pružajući detaljan uvid u potrošnju, troškove i performanse te preporuke za uštedu. Softver temeljen na cloudu čini ga jednostavnim za korištenje, olakšavajući profesionalcima u komercijalnoj i industrijskoj gradnji rješavanje energetskih izazova.

Primjer uspješne implementacije: Le Grand Monarque Hotel&Spa

Jedan od uspješnih primjera korištenja EcoStruxure™ Energy Huba je Le Grand Monarque Hotel&Spa u Francuskoj. Ovaj hotel, smješten u zgradi staroj 600 godina s Michelinovom zvjezdicom, suočio se s drastičnim porastom računa za električnu energiju nakon pandemije. Cilj im je bio smanjenje potrošnje energije za 40% do 2030. godine. Uz pomoć Energy Huba, uspjeli su precizno analizirati potrošnju i identificirati ključna područja za uštedu. U prvih 6 mjeseci korištenja, ostvarili su značajnu uštedu od 15% električne energije.

Vizija održivosti s EcoStruxure™ Energy Hubom

Schneider Electric svojim poboljšanim softverom pomaže vlasnicima zgrada da se pridržavaju energetskih kodeksa i stvore transparentnost kako bi potaknuli učinkovito i održivo ponašanje. Nova poboljšanja omogućuju podjelu potrošnje energije i troškova stanarima zgrade, potičući odgovornost i uštedu.

Ovo inovativno rješenje ne samo da doprinosi očuvanju okoliša, već omogućuje značajne uštede energije, smanjujući troškove za građane i poboljšavajući kvalitetu života. Energetska obnova zgrada, u kombinaciji s naprednim tehnologijama poput EcoStruxure™ Energy Huba ključna je za postizanje ciljeva Europskog zelenog plana i održive budućnosti.

New Report

Close