‘Želimo pomoći u moru banaka i uvjeta donijeti najbolju odluku’

Autor: Domagoj Puljizović , 12. kolovoz 2024. u 10:14
Nova akvizicija nastavak je širenja tvrtke Kompare online, osnivača Nikše Tomulića, nakon što ih je 2022. godine većinski preuzeo investicijski fond Invera/PD

Kompare.hr akvizirao Progreso grupu te će nuditi klijentima i uspoređivanje uvjeta kredita.

Najveći hrvatski nezavisni komparator osiguranja i telekomunikacijskih usluga kompare.hr postao je većinski vlasnik prve domaće licencirane agencije za kreditno posredovanje Progreso grupe.

Najnovijom akvizicijom, kompare.hr će svojim korisnicima ponuditi rješenja pri realizaciji stambenih i nenamjenskih kredita te refinanciranju kredita iz portfelja 12 banaka i financijskih partnera. Progreso grupa zasad ostaje odvojeni brend unutar kompare.hr grupe te će se s vremenom postepeno integrirati.

“Sinergija između kompare.hr i Progreso grupe ostvarena je zahvaljujući zajedničkom pristupu poslovanju – svojim korisnicima nastojimo pronaći najbolje usluge i pružiti im uvid u sve opcije na tržištu”, izjavio je Zoran Šuster, predsjednik uprave Progreso grupe.

Premašili dva milijuna eura prihoda

Tvrtka Kompare online lani je baš kao i Progreso povećala prihode – sa 1,29 u 2022. na 2,15 milijuna eura.

Potražnja raste
S obzirom na to da se hrvatski građani sve više zadužuju – svako treće kućanstvo ima neki kredit, a bankama duguju više od 36 milijardi eura – sve više raste i potražnja za usporedbom kredita. “Akvizicijom Progreso grupe širimo lepezu svojih usluga i svojim korisnicima pružamo novu vertikalu – kreditno posredovanje.

Danas je, nažalost, većini ljudi gotovo nemoguće kupiti vlastitu nekretninu bez podizanja kredita i upravo im iz tog razloga želimo pomoći da u moru banaka, uvjeta, reklama i troškova donesu najbolju financijsku odluku”, istaknuo je Nikša Tomulić, osnivač kompare.hr.

Nova akvizicija nastavak je širenja kompare.hr nakon što ih je 2022. godine većinski preuzeo investicijski fond Invera. Progreso grupa lani je imala devet zaposlenika i ostvarila je nešto više od 423 tisuće eura prihoda, čime je prihode u odnosu na 2022. povećala za gotovo 85 posto kada su oni iznosili nešto više od 229 tisuća eura.

Lanjska neto dobit Grupe značajno se poboljšala preokrenuvši negativan (-14,4 tisuće eura) rezultat u pozitivan (64,7 tisuća eura) uz poboljšanje za nešto više od 79 tisuća eura. Također, prošle je godine znatno poboljšala operativnu profitabilnost. EBITDA-u joj je iz negativnog za 2022. (-11,2 tisuće eura) skočila u pozitivno (77,9 tisuća eura).

Visoki prihodi, manja dobit
Tvrtka Kompare online također je povećala svoje lanjske prihode u odnosu na 2022. godinu za približno 67 posto, s 1,29 na 2,15 milijuna eura. U 2023. godini imala je 43 zaposlenika.

Neto dobit tvrtke lani je iznosila 5700 eura, dakle, smanjila se s preklanjskih 37 tisuća eura za 85 posto. EBITDA Komparea u 2022. iznosila je -169,6 tisuća eura, a prošle godine operativna profitabilnost te tvrtke pogoršala se za 175,8 tisuća eura, odnosno za nešto više od 89 posto (-372,4 tisuće eura).

Komentirajte prvi

New Report

Close