Svijet novca
Osiguranje imovine

Zaštitite svoj dom – Osiguranje koje brine umjesto susjeda

Jedan od razloga zašto je osiguranje važno jest činjenica da se nesreće ne događaju samo drugima, već mogu zadesiti svakoga od nas.

PD VL native tim
30. svibanj 2024. u 22:00
Ugovaranjem police “Siguran dom”, svoj dom možete osigurati kroz lako razumljive i unaprijed definirane osigurateljne pakete raznih pokrića/PD

U suvremenom društvu suočenom s različitim rizicima, klimatskim promjenama i nepredvidivim situacijama osiguranje imovine postaje sve važniji čimbenik. Brojni vlasnici kuća, stanova, vikendica svjesni su potrebe za osiguranjem, no često ne znaju koji je najbolji način zaštite njihove imovine. U tom kontekstu, važno je educirati se o različitim vrstama osiguranja i pokrićima koja nude.

Proljećem i dolaskom ljeta te sezone godišnjih odmora veći broj naših sugrađana svoje kuće i stanove na određeno vrijeme ostavlja praznima i bez nadzora. Pri tome većina nas zamoli susjeda ili blisku nam osobu da s vremena na vrijeme pripazi na naše domove, što međutim nije uvijek najsretnije rješenje.

Naime, u nametnutom nam životnom tempu svi imamo brojne obveze zbog kojih je često otežano još prihvaćati i dodatne. Upravo takve situacije i moguća neugodna iznenađenja dok nas nema, nerijetko nas ponukaju da razmislimo o osiguranju kuća, stanova vikendica kao i stvari u njima, kako bismo se osigurali od posljedica nesretnog događaja ili provale.

Potencijalne nesreće

Jedan od razloga zašto je osiguranje važno jest činjenica da se nesreće ne događaju samo drugima, već mogu zadesiti svakoga od nas. Tako primjerice puknuće cijevi može izazvati osim visokih računa za vodu i štetu na stvarima u stanu, i štetu na stvarima susjednih stanova. Također klimatske promjene nam donose sve češće oluje i tuče koje su nepredvidive i u vrlo kratkom vremenu mogu prouzročiti štetu na krovu i prozorima i pri tome omogućiti prodor kišnice u objekt. Istodobno najveći broj provala u domove izvršen je baš u ljetnim mjesecima kada veći broj građana boravi izvan svog stalnog mjesta prebivališta.

Tako je prema statističkom pregledu temeljnih sigurnosnih pokazatelja i rezultata rada Ministarstva unutarnjih poslova RH u 2023. godini ukupno zabilježeno 1.908 provala u kuće i stanove te 402 provale u vikendice, pri čemu je u prošloj godini porast provala u vikendice rastao više od 11 %. Nažalost po sve, tek nešto više od 34 % ovih kaznenih djela bude razriješeno odnosno počinitelji privedeni a otuđene stvari možda na vrijeme pronađene.

11

posto više provala u vikendice registrirano je 2023.

Jednostavno rješenje

Kako bi izbjegli sve navedene ali i ostale nepoželjne situacije Groupama osiguranje nudi najjednostavnije rješenje – Ugovaranjem police Siguran dom klijent osigurava sve stvari kućanstva koje se nalaze u stanu, obiteljskoj kući ili vikendici kao i samu nekretninu.

Također, na polici se može ugovoriti i osiguranje od privatne odgovornosti koje pokriva štete prema trećim osobama – svakako ovo jest jedinstveno pokriće – osim što pruža zaštitu primjerice ako od izljeva vode u klijentovom stanu stradaju susjedove stvari, pruža i zaštitu klijenta u slučaju naleta sa skijama za nanesene tjelesne povrede i oštećenu opremu drugog skijaša. Primjera je još mnogo.

Policom Siguran dom je osiguran i bicikl od svih osiguranih opasnosti u pojedinom paketu pa tako i od provalne krađe kada se nalazi u stanu, pomoćnoj prostoriji (podrum, garaža i sl.), a po najvećem paketu Siguran dom osiguran je i izvan mjesta osiguranja. Također, po istom su paketu osigurane i stvari u motornom vozilu od provalne krađe.

Ugovaranjem police “Siguran dom”, svoj dom možete osigurati kroz lako razumljive i unaprijed definirane osigurateljne pakete raznih pokrića. Tako je primjerice Osnovni paket namijenjen klijentima koji se žele osigurati od potencijalno velikih šteta koje mogu nastati uslijed npr. požara i nekih drugih opasnosti na objektu.

Standard paket namijenjen je pak onim klijentima koji uz osnovni paket žele dodatno biti zaštićeni i od najučestalijih štetnih događaja poput izljeva vode na objektu i/ili stvarima kućanstva. Najveći, odnosno Max paket idealan je za one klijente koji žele sveobuhvatnu osigurateljnu zaštitu i visoke limite pokrića za veliki broj opasnosti na objektu i/ili stvarima kućanstva.

Također, uz Groupama pakete osiguranja privatne imovine, ono što je vrlo korisno ugovoriti jest usluga asistencije Pomoći u kući koja klijentu pruža pomoć u slučajevima koji zahtijevaju hitnu intervenciju kao što su hitne usluge vodoinstalatera, električara, bravara ili stolara u situacijama puknuća vodovodne cijevi, kvara na električnim instalacijama, popravka brave i slično.

Klijent aktivira ovu uslugu jednostavnim pozivom na besplatni SOS telefon 0800 1212, nakon čega operater u najkraćem mogućem roku organizira dolazak kvalificiranog i pouzdanog majstora koji će sanirati kvar. Stiže vodoinstalater i sanira štetu na način da spriječi daljnje izlijevanje vode po stanu.

Ako je zbog izljeva vode oštećeno još nešto u stanu, klijent to prijavljuje po svojoj polici privatne imovine Siguran dom i Groupama, prema uvjetima, klijentu nadoknađuje troškove. Ako, primjerice, dođe do gubitka ključa i klijent ne može ući u stan, treba samo pozvati majstora koji omogućuje otvaranje vrata. U ovom slučaju, kako nije bilo dodatne štete, nema potrebe za prijavom štete preko police Siguran dom.

Groupama osiguranje za sve je buduće klijente do 31. srpnja 2024. osigurala i sljedeće pogodnosti na policu Siguran dom. Tako primjerice pokriće asistencije plaćaju tek po cijeni 1 EUR u prvoj godini trajanja osiguranja, dok za pakete Standard i Max ostvaruju popust od 30% za cijelo vrijeme trajanja ugovora. Uz ovaj popust klijenti mogu koristiti popuste za trajanje osiguranje kao i za jednokratno plaćanje.

Prilagođeno potrebama

U konačnici koju god vrstu osiguranja imovine izabrali, svaka polica treba biti prilagođena specifičnim potrebama osiguranika, a stručnjaci iz Groupama osiguranja dostupni su za savjetovanje i pomoć u odabiru najboljeg rješenja.

Groupama osiguranje općenito zauzima posebno mjesto, donoseći dodatnu dimenziju osiguravateljnom tržištu i osiguranicima općenito. S više od 15 milijardi eura premije i oko 32.000 zaposlenih, Groupama je jedan od vodećih ne samo francuskih već i europskih osiguratelja. Duboko u drugom stoljeću poslovanja, osiguravateljnom tržištu pruža sveobuhvatan doprinos temeljen na akumuliranom znanju i iskustvu u području razvoja i implementiranja inovativnih proizvoda te usluga za različite segmente klijenata.

U Hrvatskoj Groupama djeluje od 2021. godine, gradeći pritom odnose s klijentima i partnerima temeljene prvenstveno na povjerenju i dvosmjernoj integraciji, dok u skladu s tradicijom cjelokupne grupe na tržište donosi bogatu tradiciju životnih i neživotnih osiguranja, kao i osiguranja motornih vozila, plovila, zdravlja te imovine i odgovornosti.

Svoje bogato osiguravateljno znanje i iskustvo Groupami stručnjaci podijelit će s vama te im se s povjerenjem obratite za sve potrebne informacije i savjete bez obzira zanima li vas osiguranje plovila, cestovnih vozila ili jedno od brojnih životnih i neživotnih osiguranja.

Svoje savjete vezano uz sve osiguravateljne usluge Groupama osiguranja možete potražiti putem besplatnog telefona 0800 1212 ili u jednom od njihovih regionalnih centara u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Velikoj Gorici i odnedavno u Varaždinu, dok je Osijek u pripremi.

* Sadržaj omogućila Groupama

New Report

Close