Vlasnik Splitske banke neće otpuštati i u Hrvatskoj

Autor: Tin Bašić , 07. svibanj 2013. u 22:00
Dobit nakon oporezivanja u prva tri mjeseca iznosila je 364 milijuna eura/EPA

Aktivnosti francuskog vlasnika nemaju utjecaja na SG-Splitsku banku, tvrde u toj kompaniji.

Druga po veličini francuska banka Société Générale objavila je da planira otpustiti 550 zaposlenika u svom pariškom sjedištu.

Posljedica je to dodatnog smanjenja troškova uslijed krize u europskim gospodarstvima."Trenutno smo u pregovorima sa sindikatima u Francuskoj o planu smanjenja broja zaposlenih. Ukupan učinak tog prvog koraka bit će 550 radnih mjesta", kazao je zamjenik izvršnog direktora Severin Cabannes za Bloomberg. Société Générale je u veljači započela s planovima reorganizacije glavnih poslovnih dijelova u tri cjeline, a sada želi dodatno smanjiti troškove na domaćem tržištu, nakon što je prošle godine ukinula otprilike 1600 radnih mjesta u odjelima korporativnog i investicijskog bankarstva diljem svijeta.Banka planira do 2015. uštedjeti dodatnih 900 milijuna eura, povrh 'sačuvanih' 550 milijuna eura u 2012. godini, čime bi ukupne rashode u tom razdoblju snizila za 1,45 milijardu eura.

Svoje aktivnosti u Francuskoj Société Générale racionalizira u odjelima poslovanja s građanima, te u korporativnom i investicijskom bankarstvu, rekao je Cabannes. Što se tiče Hrvatske, aktivnosti francuskog vlasnika nemaju utjecaja na SG-Splitsku banku. "Sve promjene broja zaposlenika u Splitskoj banci u prošloj godini, a isto i u ovoj imaju veze isključivo s prirodnim odljevom zaposlenika(umirovljenja). Dakle otpuštanja nije bilo, niti su planirana", poručuju za Poslovni dnevnik iz te banke. Inače, Société Générale objavila je u utorak da su prihodi u prva tri mjeseca iznosili 5,09 milijardi eura. Dobit nakon oporezivanja u tom razdoblju iznosila je 364 milijuna eura. "No ukoliko se isključe jednokratni utjecaji neposlovne prirode ostvarena dobit iznosila je  852 milijuna eura", stoji u priopćenju banke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close