Više od polovine vlasnika Tesli vraća se benzincima

Autor: Poslovni.hr , 06. kolovoz 2024. u 10:01
Foto: Reuters

Rezultati su to istraživanja McKinsey & Co., koje otkriva da će se gotovo polovica (46 posto) vlasnika električnih vozila u SAD-u vjerojatno vratiti vozilima s motorima s unutarnjim sagorijevanjem prilikom sljedeće kupnje.

Prema studiji objavljenoj nedavno, većina vlasnika Tesla u SAD-u kupila je modele s motorima s unutarnjim sagorijevanjem u prvih šest mjeseci ove godine, a samo 32 posto odlučilo je opet kupiti električni automobil, piše HAK.

Točnije, 51 posto vlasnika Tesle prešlo je na vozila s motorima s unutarnjim sagorijevanjem (najčešće benzinace), dok je 10 posto prešlo na hibride, a 6 posto izabralo je plug-in hibride. Rezultati su to istraživanja McKinsey & Co., koje otkriva da će se gotovo polovica (46 posto) vlasnika električnih vozila u SAD-u vjerojatno vratiti vozilima s motorima s unutarnjim sagorijevanjem prilikom sljedeće kupnje.

Nisu spektakularni ovi podaci za Teslu i druge proizvođače električnih automobila, ali čini se de se blago smanjuje broj vlasnika tih vozila koji prelaze na benzince i dizelaše.

Komentirajte prvi

New Report

Close