Velike promjene na popularnoj šoping platformi: Evo što morate znati ako naručujete preko nje

Autor: Poslovni.hr , 29. kolovoz 2024. u 11:47
Foto: pixabay

Cilj je kupcima ponuditi veću dodanu vrijednost”, rekao je glasnogovornik tvrtke.

Korisnici Amazona koji nemaju Prime članstvo morat će plaćati naknadu za dostavu u iznosu 1.99 eura po pošiljci.

Naime, prethodno su korisnici Amazona mogli besplatno uzeti svoje narudžbe koje su im poslane na paketomate, odnosno urede za preuzimanje paketa ili DHL. Amazon je potvrdio kako se to mijenja te će cijena svake dostave do mjesta za preuzimanje paketa biti 1.99 eura po pošiljci.

Amazon ne naplaćuje troškove dostave samo za dostavu za narudžbe iznad 39 eura. Ništa se ne mijenja za članove Prime pretplate. Dostava ostaje besplatna, prenosi Fenix Magazin.

Iznimke uključuju stavke kao što su knjige i Kindle uređaji. Amazon općenito šalje te proizvode bez naknade za dostavu, čak i članovima koji nisu Prime.

“Uvođenje minimalne vrijednosti narudžbe za besplatne dostave do stanica za preuzimanje nije odluka koju uzimamo olako. Struktura cijena se redovito provjerava i prilagođava. Cilj je kupcima ponuditi veću dodanu vrijednost”, rekao je glasnogovornik Amazona.

Prošle godine Amazon je promijenio minimalnu vrijednost narudžbe za besplatne dostave za članove koji nemaju Prime članstvo na adrese za dostavu u Njemačkoj. Od tada je minimalna vrijednost narudžbe za besplatne dostave 39 eura umjesto dosadašnjih 29 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close