Revolut uvodi novu korisnu značajku: “Idemo korak dalje u odnosu na druge bankovne aplikacije”

Autor: Tanja Ivančić , 07. kolovoz 2024. u 11:28
Zaštita imovine - nova je sigurnosna značajka u financijskoj aplikaciji Revolut/Revolut

Revolut je jedna od prvih tvrtki koja počinje upotrebljavati ovu značajku.

Revolut, globalna fintech tvrtka s više od 400.000 korisnika u Hrvatskoj i 45 milijuna korisnika diljem svijeta, predstavila je novu sigurnosnu značajku, koju su nazvali – zaštita imovine. Radi se o dodatnom sloju potvrde identiteta unutar aplikacije.

“Ova značajka osmišljena je kako bi u slučaju krađe uređaja onemogućila pristup sredstvima koja korisnici drže u Revolut aplikaciji”, istaknuli su iz tvrtke te dodali: “Zaštita imovine pomoći će zaštititi korisnike kojima je ukraden mobilni uređaj koji nije bio zaključan ili čija su lozinka i značajka za prepoznavanje lica ugrožene”.

“Mnoge bankovne aplikacije oslanjaju se na jednokratnu biometrijsku autorizaciju poput prepoznavanja lica ili otiska prsta, koje su već ugrađenu u mobilni uređaj. Revolut ide jedan korak dalje sa svojom naprednom tehnologijom za prepoznavanje lica”, tvrde u priopćenju.

Naime, “po uključivanju, značajka – zaštita imovine potvrdit će identitet korisnika uspoređujući ga sa selfijima koje su korisnici učitali kada su se prvi put registrirali na Revolut račun, čime će se dodatno spriječiti prevarante, čak i ako je sigurnost mobilnog uređaja narušena”, pojasnili su iz Revoluta.

Revolut je jedna od prvih tvrtki koja počinje upotrebljavati ovu značajku, naglasili su iz ove fintech kompanije. “Izuzetno ozbiljno shvaćamo prijevare i financijske gubitke. S obzirom na porast krađa mobilnih uređaja, Zaštita imovine osmišljena je kako bi osujetila lopove, a korisnicima pružila dodatnu razinu sigurnosti koja im je potrebna tijekom ljetnih putovanja. Naši korisnici moći će se odmoriti znajući da su im sredstva zaštićena, čak i ako im ukradu mobitel.”, istaknuo je Woody Malouf, direktor Odjela za financijski kriminal u Revolutu.

Komentirajte prvi

New Report

Close