Poštanska banka završila pripajanje Nove hrvatske banke

Autor: Poslovni dnevnik , 03. lipanj 2024. u 22:00
HPB je kupio posrnuli Sberbank za 71 milijun kuna i odmah mu promijenio ime u Novu hrvatsku banke/P. Macek/PIXSELL

Imovina HPB-a na kraju prvog tromjesečja 2024. iznosi 6,8 milijardi eura.

Hrvatska poštanska banka (HPB) završila je operativno pripajanje bivše Nove hrvatske banke, čime je u cijelosti realizirana tehnička prilagodba sustava nakon prošlogodišnjeg pravnog pripajanja.

Kompleksan i zahtjevan proces integracije odvijao se u dvije faze: pravnog pripajanja koje je uspješno privedeno kraju 3. srpnja 2023. i operativnog, odnosno, tehnološkog pripajanja koje je upravo završeno 3. lipnja 2024.

Nakon radnog vikenda za veliki broj zaposlenika banke i završne prilagodbe sustava, klijentima HPB-a su od ponedjeljka dostupne sve usluge i funkcionalnosti u poslovnoj mreži i na digitalnim kanalima. Isplata redovnih mirovinskih primanja omogućena je ranije nego što je najavljeno, u ponedjeljak, 3. lipnja 2024. a, od srpnja se nastavljaju isplate prvog dana u mjesecu, priopćeno je.

“HPB je pokazao da je spreman prihvatiti tržišne prilike i uspješno se nositi s razvojnim aktivnostima za svoj daljnji, intenzivni rast s ciljem što snažnije potpore građanima i gospodarstvu Hrvatske”, izjavio je predsjednik Uprave HPB-a Marko Badurina.

Imovina HPB-a na kraju prvog tromjesečja 2024. iznosi 6,8 milijardi eura, a po tržišnom udjelu Banka je od kraja 2023. pozicionirana među pet najvećih banaka u Hrvatskoj čime je ostvarila jedan od svojih srednjoročnih strateških ciljeva. HPB posluje u 67 centara, 12 regionalnih centara i raspolaže mrežom s više od 600 bankomata pružajući podršku blizu 600 tisuća klijenata, navodi se u priopćenju.

HPB je početkom ožujka 2022. kupio Sberbank Hrvatsku za 71 milijun kuna, čime je spriječena likvidacija te banke, pogođene zapadnim sankcijama Rusiji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close