Erste banka nastavlja s mikrokreditima

Autor: Poslovni dnevnik , 17. travanj 2013. u 22:00
Do 10.000 eura banka daje za samozapošljavanje, a do 15.000 eura postojećim poduzetnicima/PIX

Potpomažu poduzetnike koji se ne uklapaju u standardne modele.

Erste & Steiermaerkische Banka nastavlja s provedbom projekta potpore poduzetnicima koji se ne uklapaju u standardne modele bankarskog kreditiranja, za što je ove godine namijenjeno milijun eura.

Mikrokrediti će se odobravati poduzetnicima na području Slavonije te šireg riječkog i bjelovarskog područja, odnosno u devet županija, izvijestili su u srijedu iz te banke. Projekt mikrofinanciranja i edukacije poduzetnika Erste banka provodi treću godinu zaredom, a do sada je na taj način podržano 37 poduzetničkih projekata ukupne vrijednosti nešto veće od 350 tisuća eura.

Krediti su namijenjeni i postojećim poduzetnicima, koji posluju do dvije godine, a potreban im je dodatni novac za unapređenje poslovanja. Krediti će biti odobravani do protuvrijednosti 10 tisuća eura za samozapošljavanje te do 15 tisuća eura za postojeće poduzetnike. Rok povrata je do pet godina uz mogućnost počeka otplate do 12 mjeseci, a kamatna stopa iznosit će tromjesečni EURIBOR plus pet posto. Instrumenti osiguranja ovise o kvaliteti poduzetničke ideje i traženom iznosu, kažu u Erste banci. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

…pa kad ne mogu već makro,hajmo na mikro…izgleda da je i Bankama dogorilo do noktiju…čak i na mobitele šalju SMS-ove da nude kredite…[emo_zloban]

Mikrokrediti – pomoć za povrat svakojakih dugova……

New Report

Close