Ericsson NT ugovorio gotovo 14 milijuna eura novih poslova

Autor: Domagoj Puljizović , 23. rujan 2024. u 22:00
Gordana Kovačević, čelnica Ericssona NT koji u drugom kvartalu bilježi 108,9 milijuna eura prihoda/Davor Javorović/PIXSELL

Nove poslove tvrtka je sklopila i s bosansko-hercegovačkim operatorom HT Mostar.

Ericsson Nikola Tesla ugovorio je nove poslove vrijedne gotovo 14 milijuna eura, iz područja digitalne transformacije te modernizacije, proširenja i održavanja mobilnih mreža na Cipru, u Splitu, s HT Mostar i na Kosovu, izvijestila je kompanija.

Na Cipru će zamijeniti informacijski sustavi zemljišne administracije tamošnjega zemljišno-knjižnog i katastarskog ureda, na temelju ugovora potpisanog s kompanijom Logic Solutions sa Cipra.

S tvrtkom Split parking ugovorena je zamjena i proširenje postojećeg senzorskog sustava detekcije vozila na uličnim parkiralištima Splita. Nove poslove tvrtka je sklopila i s bosansko-hercegovačkim operatorom HT Mostar, a riječ je o proširenju radijske pristupne mreže te transmisijske mreže. Nastavlja se i suradnja s operatorom s Kosova IPKO-om u održavanju i proširenju funkcionalnosti jezgrene mreže, kažu iz ENT-a, ne navodeći pojedinačne iznose ugovora.

“Ugovor u Cipru važan je korak za Ericsson NT na novom EU tržištu, sufinanciran sredstvima EU, gdje ćemo s partnerom Logicom Solutions isporučiti napredni sustav zemljišne administracije. Ovo potvrđuje naše iskustvo u digitalnoj transformaciji i otvara prilike za rast. U Splitu nastavljamo informatizaciju parkirnih mjesta, dok u BiH i na Kosovu surađujemo na unapređenju telekomunikacijskih mreža”, izjavila je predsjednica Uprave Gordana Kovačević.

Ericsson NT ostvario je u drugom kvartalu prihode od 108,9 milijuna eura, 21,1 posto manje na godišnjoj razini. Pad je rezultat neproduljenja ugovora s Hrvatskim Telekomom, manjih ulaganja u telekom infrastrukturu te dinamike izvoza. Neto dobit manja je gotovo 37 posto i iznosi 7,7 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close