Ericsson Nikola Tesla uoči Božića isplaćuje dividendu od 49 kuna po dionici

Autor: Suzana Varošanec , 09. prosinac 2020. u 15:56
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Uprava je dobila suglasnost, uzimajući u obzir poslovne rezultate Društva u prethodnom razdoblju, da se zaposlenicima u narednom razdoblju podijeli do 11.000 trezorskih dionica, no kako ih je trenutno u trezoru 406, koje čine 0,03% temeljnog kapitala, tvrtku čeka veliki ‘šoping’.

Ericsson Nikola Tesla uoči Božića nagrađuje svoje dioničare kojima će biti isplaćena dividenda, dok će   odjelom trezorskih dionica  I u narednom razdoblju Uprava nagraditi zaposlenike sukladno Programima nagrađivanja te utvrđenim kriterijima.

Svojim će dioničarima  Ericsson Nikola Tesla isplatiti dividendu u iznosu od 49 kuna po dionici iz zadržane dobiti 2018. i 2019., odlučeno je na današnjoj izvanrednoj skupštini društva, u skladu s predloženim dnevnim redom, iznose u kompanijskoj objavi preko Zagrebačke burze.

“Dividenda će se isplatiti 21. prosinca (payment date) svim dioničarima Društva koji 14. prosinca (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva. Datum od kojega će se trgovati dionicom Društva bez prava na isplatu dividende je 11. prosinca (ex date)”, navodi se u objavi u kojoj dodaju da je Uprava dobila suglasnost, uzimajući u obzir poslovne rezultate Društva u prethodnom razdoblju,  da se zaposlenicima  u narednom razdoblju podijeli do 11.000 trezorskih dionica.

Kako ih je trenutno u trezoru 406, koje čine 0,03% temeljnog kapitala, tako tvrtku čeka u predstojećem razdoblju navedeni ‘šoping’. Ovime se potvrđuje da kompanija brine i o dioničarima i o zaposlenima i u  godini u kojoj su unatoč  otežanim uvjetima poslovanja uslijed pandemije, ali i značajnim političkim nestabilnostima na nekim od njihovih  tržišta, tijekom prvih devet mjeseci 2020.  ostvarili, kako navodi predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević, solidne poslovne rezultate.

“Rezultati ostvareni tijekom prvih devet mjeseci, kao i veliki broj važnih i složenih projekata na kojima radimo, te motiviranost i predanost naših zaposlenika jačaju naše uvjerenje u ostvarivanje ciljeva Grupe za 2020. godinu. Također, ostajemo uvjereni u dugoročnu perspektivu ICT industrije i važnu ulogu koju Ericsson Nikola Tesla ima u digitalizaciji poslovnih subjekata i društva u cjelini. Imajući sve to u vidu, Uprava i Nadzorni odbor zajednički su predložili Glavnoj skupštini usvajanje odluke o isplati dividende u iznosu od 49 kuna po dionici na izvanrednoj Glavnoj skupštini Društva“, navodi se u komentaru predsjednice Ericssona Nikola Tesla.

Na skupštini je usvojena I Odluka o izmjeni i dopuni Statuta Društva  kojom se među ostalim ovlašćuje Uprava društva u pogledu donošenja odluke kojom će se omogućiti dioničarima da elektroničkom komunikacijom ostvaruju sva ili samo neka prava na Glavnoj skupštini, bilo u cijelosti iii djelomično (npr. pravo glasa, pravo predlaganja odluka, pravo postavljanja pitanja i slično),  kada osobno ni putem punomoćnika ne sudjeluju u njezinom radu u mjestu gdje se održava.

Komentirajte prvi

New Report

Close