Blagi rast dobiti švicarske banke UBS

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2022. u 22:00
Neto dobit mu je u drugom kvartalu porasla za 5,4 posto, na 2,1 milijardi dolara/REUTERS

Neto dobit mu je u drugom kvartalu tako porasla za 5,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani, na 2,1 milijardi dolara.

Švicarski bankarski div UBS u utorak je izvijestio da je u drugom kvartalu blago povećao neto dobit, za 108 milijuna dolara u odnosu na godinu ranije, najvećim dijelom zbog slabijih rezultata u segmentima upravljanja imovinom i investicijskog bankarstva.

Neto dobit mu je u drugom kvartalu tako porasla za 5,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani, na 2,1 milijardi dolara. U prvom tromjesečju iznosila je 2,13 milijardi dolara.

Prihodi su mu uvećani za svega 20 milijuna dolara u odnosu na drugi kvartal prošle godine i iznosili su 8,9 milijardi dolara, pokazalo je poslovno izvješće.

“Drugo tromjesečje bilo je jedno od najizazovnijih razdoblja za investitore u posljednjih 10 godina. Inflacija je i dalje visoka, a rat u Ukrajini se nastavlja, kao i stroga politika vezana uz COVID u dijelovima Azije”, rekao je izvršni direktor UBS-a Ralph Hamers u priopćenju.

Na rezultate u drugom kvartalu veliki su utjecaj imali slabiji rezultati u segmentu investicijskog bankarstva, u kojem su prihodi smanjeni za 14 posto u odnosu na isto razdoblje lani, kliznuvši na 2,09 milijarde dolara.

U poslovnom izvješću UBS-a posebno pritom izdvajaju pad neto prihoda od naknada i provizija za 1,12 milijardu dolara.

“Smanjile su se naknade za investicijske fondove, a pali su i prihodi od transakcija spajanja i akvizicija”, dodaje se u izvješću.

Komentirajte prvi

New Report

Close