Bankar koji je 1998. stvorio današnji UniCredit dolazi na njegovo čelo

Autor: Poslovni dnevnik , 28. siječanj 2021. u 11:18
Andrea Orcel je radio na spajanju banaka UniCredito i Credito Italiana/REUTERS

On se izdvojio u utrci na nasljednika Jeana Pierre Mustiera zahvaljujući potpori nekoliko međunarodnih i skupine talijanskih dioničara na čelu s magnatom Leonardom Del Vecchiom.

Odbor direktora talijanske banke UniCredit jednoglasnom je odlukom u srijedu podupro izbor Andree Orcela za novog glavnog izvršnog direktora, utirući put njegovu imenovanju u travnju.

112

milijuna eura odštete traži Orcel od španjolske banke Santander koji je povukla ponudu za čelnu poziciju

Orcel je radio na spajanju banaka UniCredito i Credito Italiana, iz kojih je 1998. godine stvoren UniCredit, podsjeća agencija.

On se izdvojio u utrci na nasljednika Jeana Pierre Mustiera zahvaljujući potpori nekoliko međunarodnih i skupine talijanskih dioničara na čelu s magnatom Leonardom Del Vecchiom, napominje Reuters. Mustier je ostavku najavio u studenome prošle godine nakon sukoba s odborom oko strategije.

Od 2012. do 2018. godine Orcel je bio šef odjela za investicijsko bankarstvo u švicarskom UBS-u, a potom je trebao preuzeti kormilo u španjolskom Santanderu, ali se taj plan izjalovio zbog nesuglasica oko naknada. Santander je povukao ponudu i Orcel je ostao bez posla te je pokrenuo tužbu kojom je zatražio odštetu od 112 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close