Za 850 radnika isplata socijalnog plana

Autor: Poslovni dnevnik , 07. kolovoz 2016. u 21:59
U kompaniji ostaje 400 radnika/Goran Stanzl/PIXSELL

Tvornica u Jagodini zbrinjava one s 30 i više godina radnog staža.

Predsjednik Sindikata Industrije kabela u Jagodinu Oliver Jovanovski najavio je kako danas počinje isplata socijalnog programa za 850 radnika tvrtke "Kablovi". Riječ je o radnicima, sa više od 30 godina staža i oni će dobiti u prosjeku od 6000 do 7000 eura, rekao je Jovanovski novinarima.

"Socijalni program od Ministarstva privrede je odoboren za sve koji su ga potpisali, za 850 radnika koji su se dobrovoljno prijavili za odlazak", rekao je Jovanovski za Tanjug. Industrija kabela u Jagodini bila je jedno od 17 strateških zaštićenih poduzeća, a o njenoj daljnjoj sudbinu, na osnovu "Unaprijed pripremljenog programa reorganizacije (UPPR)", odlučivat će Privredni sud u Kragujevcu.

Odlaskom 850 radnika u tvrtki će ostati oko 400, a UPPR je predviđeno da radi 650 do 700 radnika, rekao je Tanjugu generalni direktor Industrije kabela Ratko Vučurović. "Ima ljudi koji se premišljaju, da li da uzmu novac ili ne, da li da odu ili ostanu, ako novac ne podignu u roku 30 dana, znači da su odsutali", rekao je Jovanovski. Istaknuo je kako  će se, kada oni odu, primiti nekoliko stotina novih, radnika koji nedostaju, da bi kompanija moglo funkcionirati. 

Komentirajte prvi

New Report

Close