Volkswagenu pale marže, najavljuje nova rezanje troškova

Autor: Poslovni dnevnik , 04. kolovoz 2024. u 09:28
Volkswagen je u drugom tromjesečju objavio dobit prije kamata i poreza od 5,46 milijardi eura/Reuters

Njemačka grupa dodatno smanjuje proizvodne kapacitete, reže troškove i mijenja potrošnju softvera nakon ulaganja u proizvođača električnih vozila Rivian.

Njemački Volkswagen će morati uložiti “značajne napore u smanjenju troškova” u drugoj polovini godine i kasnije ako želi oživjeti profitne marže, poručila je kompanija.

Njemačka grupa dodatno smanjuje proizvodne kapacitete, reže troškove i mijenja potrošnju softvera nakon ulaganja u proizvođača električnih vozila Rivian. Tvrtka je već smanjila kapacitet tvornice za 25 posto na određenim lokacijama, uključujući svoju glavnu tvornicu u Wolfsburgu, kao dio šireg cilja smanjenja kapaciteta za 10 posto diljem Europe.

Utjecaj drugih mjera štednje, poput poticaja za prijevremeno umirovljenje, trebat će neko vrijeme da stupi na snagu, rekao je glavni financijski direktor Arno Antlitz.

Volkswagen je usred akcije ušteda vrijednih deset milijardi eura koja je najavljena u prosincu, a rezovi bi ove godine trebali dosegnuti četiri milijarde eura.

Volkswagen ojačava svoju globalnu ponudu s prilagođenim EV modelima, posebno za kinesko i američko tržište, u pokušaju obrane tržišnog udjela u Kini, zadržavanja svog udjela u Europi i rasta u SAD-u.

Volkswagen je u drugom tromjesečju objavio dobit prije kamata i poreza od 5,46 milijardi eura, što je pad u odnosu na 5,6 milijardi eura godinu dana ranije. Operativna marža u marki VW pala je na pet posto, dok su prihodi Audija bili pogođeni uskim grlima u opskrbnom lancu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close