Vlada RS Draškoviću odgodila plaćanje poreza

Autor: Poslovni dnevnik , 19. srpanj 2016. u 21:59
Rodoljub Drašković u međuvremenu je počeo gradnju turističkog Grada Sunca

Swisslion IAT dužan oko 42 mil. kuna, što mora podmiriti do kraja godine.

Vlada Republike Srpske naložila je Poreznoj upravi RS da do kraja godine odgodi prisilnu naplatu milijunskih dugova tvrtki Swisslion IAT iz Trebinja, čiji je vlasnik Rodiljub Drašković i Jelšingrad Livar Ljevaonica čelika iz Banja Luke, javlja portal Capital.ba.

Vlada je prihvatila zahtjeve te dvije tvrtke za odlaganje plaćanja dospjelih porezih obveza, koje u slučaju Swissliona iznose 10,5 milijuna KM (oko 42 milijuna kuna), a Jelšingrada, kojem je vlada već izlazila u susret, 1,4 milijuna KM. U vladi RS navode da su preporučili Porezoj upravi RS da odgodi plaćanje poreznih obveza objašnjavajući to činjenicom da je Swisslion proteklih godina redovno izmirivao obveze, a da će Jelšingradu na taj način pomoći u očuvanju proizvodnje.

"Swisslion IAT od 1. siječnja 2012. uredno plaća sve obveze za poreze i doprinose i do danas je uplatio više od 12,9 milijuna KM, te je za sve radnike koji su umirovljeni uplatio doprinose, vlada je preporučila Poreznoj upravi da tvrtki omogući odlaganje plaćanja dospjelih porezih obveza do kraja godine", navodi se u odgovoru vlade RS. I dok vlada odgađa plaćanje poreza, vlasnik Swissliona Rodoljub Drašković prošle godine je počeo gradnju Grada sunca u sklopu kojeg će, prema njegovim riječima, biti izgrađen hotel sa šest zvjezdica, staza za Formulu jedan, biciklistička i trim staza, dvorana sportova s otvorenim terenima i golf tereni. Drašković je najavljivao i gradnju aerodroma, ali je u međuvremenu od toga odustao. 

Komentirajte prvi

New Report

Close