VIDEO: U popularnom parku otkrivene uznemirujuće razine zračenja

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2024. u 09:45
Foto: YouTube

Ketterer je istaknuo da je kontaminacija vrlo visokim koncentracijama plutonija u tlu i sedimentima “skrivena na vidiku”.

Nedavna istraživanja otkrila su da je Acid Canyon, popularna staza za planinarenje i vožnju biciklom u blizini Los Alamosa u Novom Meksiku, i dalje radioaktivna, s razinama zračenja usporedivim s onima na mjestu nuklearne katastrofe u Černobilu u bivšem Sovjetskom Savezu. Ovo iznenađujuće otkriće, do kojeg je došlo pod vodstvom biokemičara Michaela Ketterera, izazvalo je pozive javnosti za postavljanje službenih upozorenja na stazi.

“Nikada nisam vidio nešto slično u Sjedinjenim Državama,” izjavio je Ketterer, profesor emeritus na Sveučilištu Sjeverne Arizone. “Ovo je područje bez ograničenja.”

Ketterer je istaknuo da je kontaminacija vrlo visokim koncentracijama plutonija u tlu i sedimentima “skrivena na vidiku”. Unatoč uznemirujućim novim mjerenjima “super oružnog plutonija”, Ministarstvo energetike SAD-a (DOE) objavilo je priopćenje u kojem tvrdi da su razine “vrlo niske i unutar sigurnih granica izloženosti”, piše Klik.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close