VIDEO: Stotine električnih vozila završile su na otpadu. A najavljivali su revoluciju s ovim modelom

Autor: Poslovni.hr , 04. kolovoz 2024. u 08:59
FOTO: Screenshot: StartupSlick

Prije dvije godine vlasnik ovog vozila prijavio je da je njegov Solo ostao bez struje tijekom vožnje. Nije bio jedini, uskoro su stigle i nove prijave…

ElectraMeccanica je nekad najavljivala revoluciju svojim malim električnim automobilom Solo. Od toga sna sada je ostala samo hrpa otpada metala u Arizoni.

Odbačena električna vozila s tri kotača na odlagalištu otpada Pull-n-Save u Arizoni objavio je korisnik TikToka pod imenom StartupSlick. Sve je počelo prije par godina.

@startupslick #electriccar #automotive ♬ original sound – StartupSlick

ElectraMeccanica je imala velike snove za Solo. Vozilo s jednim sjedalom, koje tehnički nije bilo klasificirano kao automobil, prodavala je za 18.000 dolara (oko 16.500 eura). Solo je imao jedno sjedalo, bio je dug 3 metra, visok i širok 1.2 metra. Pokretao ga je električni motor s 82 konjske snage. Imao je domet od 160 kilometara i za punjenje mu je trebalo od tri do šest sati.

Prije dvije godine vlasnik ovog vozila prijavio je da je njegov Solo ostao bez struje tijekom vožnje. Nije bio jedini, uskoro su stigle i nove prijave.

Inženjerski tim ElectraMeccanice uskoro je pronašao kvar. Međutim, tvrtka nije mogla pronaći rješenje. Naposljetku, opoziv u veljači 2023. doveo je do toga da je gotovo svaki Solo ikad prodan bio opozvan – nešto više od 400 vozila, prenosi Index.

Mjesec dana kasnije ElectraMeccanica je obavijestila kupce da će od njih otkupiti vozila.

ElectraMeccanicu je na kraju kupio drugi startup pod nazivom Xos, koji navodno proizvodi električne komercijalne kamione.

The Drive je poslao upit Xosu, ali iz tvrtke nisu odgovorili zašto su odlučili uništiti automobile umjesto da pronađu rješenje za kvar. Međutim, navode da im nije preostalo mnogo opcija.

Komentirajte prvi

New Report

Close