UniCredit proglašen najboljom bankom za 2023. godinu

Autor: Objava za medije , 01. prosinac 2023. u 14:52
FOTO: REUTERS/Dado Ruvic

UniCredit Grupa, čija je Zagrebačka banka članica, proglašena je najboljom bankom za 2023. godinu. Uz ovo prestižno priznanje, Banka je proglašena i najboljom u zapadnoj Europi u sklopu dodjele nagrada Bank of the Year u organizaciji renomiranog magazina The Banker. Tijekom tradicionalne svečanosti održane u Londonu, UniCredit je također proglašen bankom godine u Italiji i Bugarskoj.

Riječ je o dodjeli nagrada koja se smatra tržišnim standardom za izvrsnost u bankarstvu, a u sklopu ove nagrade, magazin ocjenjuje vodeće svjetske financijske institucije na temelju sposobnosti ostvarivanja povrata, stjecanja strateške prednosti i pružanja usluga na tržištima.

„Iznimno smo ponosni na ova postignuća koja pokazuju zajedničku snagu naših trinaest banaka diljem Europe te potvrđuju da su klijenti u središtu svega što radimo. Sve ovo, naravno, omogućili su kolege koji su stali iza strategije i kulture izvrsnosti koju njegujemo unutar banke. Nastavit ćemo podizati ljestvicu za sve naše klijente i zajednice na putu prema našem cilju da postanemo banka za budućnost Europe“, istaknuo je Andrea Orcel, glavni izvršni direktor UniCredita.

Tijekom posljednje dvije godine, od pokretanja strateškog plana UniCredit Unlocked, banka je predano radila na kulturnoj i industrijskoj transformaciji, kroz pojednostavljivanje sustava, povećanje digitalnih i podatkovnih kapaciteta te implementaciju ESG načela u sve što radi – kako bi postala bolja, snažnija banka za zajednice u kojima djeluje.

„UniCredit bilježi impresivnu priču o preokretu. Na dobrom je putu da isporuči UniCredit Unlocked strateški plan za 2022. – 2024. i tako nadmaši svoje dosadašnje ambicije. Banka je u drugoj fazi svoje industrijske transformacije, nakon što je izvršila značajna ulaganja u digitalni i podatkovni segment. Uz nadogradnju IT arhitekture putem API-ja i infrastrukture u oblaku, UniCredit ulaže u digitalizaciju svih svojih procesa kako bi poboljšao iskustvo zaposlenika. Planovi kompanije na polju ESG-a su ispred drugih, posebice kod jačanja fokusa na društvena pitanja. Značajna partnerstva s Allianzom i Azimutom pokazuju dalekovidnost banke u pružanju izvrsne usluge i ponude za klijente“, dodala je Joy Macknight, urednica magazina The Banker.

The Banker, dio Financial Times Grupe, pruža ekonomske i financijske informacije o globalnom financijskom sektoru te je izgradio reputaciju zahvaljujući objektivnom izvještavanju od svog osnutka 1926. godine.

Ranije ove godine, The Banker je proglasio UniCredit najboljom bankom za inovacije u digitalnom bankarstvu, najboljom bankom u zapadnoj Europi i najboljom bankom za plaćanja u sklopu dodjele Innovation in Digital Banking and Transaction Banking Awards.

Nove nagrade dodatno su priznanje UniCreditovoj transformaciji, o čemu već svjedoče ovogodišnja dodjela Euromoney Awards for Excellence, u sklopu kojih je banka proglašena najboljom u srednjoj i istočnoj Europi, kao i najboljom bankom i najboljom investicijskom bankom u Italiji, te u dodatne četiri zemlje u kojima je banka prisutna.

Komentirajte prvi

New Report

Close