U Apatinu se počinje graditi novo pristanište za kruzere

Autor: Poslovni dnevnik , 09. listopad 2019. u 21:59
Apatin želi povratak turističkih kruzera

Staro pristanište uništio je led na Dunavu prije dvije godine, a za novo je Ministarstvo turizma dalo 1,6 mil. kuna.

Počela je izgradnja novog pristaništa za putničke brodove u Apatinu, a Ljiljana Krec, direktorica JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom, kaže kako očekuje da će na proljeće primiti prve brodove.

"Počela je izrada konstrukcije u prostorijama tvrtke koja je pobijedila na natječaju, te se na obali za sada ne vide nikakvi radovi", objasnila je Ljiljana Krec, dodajući da je za Apatin pristanište vrlo važno zato što ponovno otvara mogućnosti koje su im 2017. godine, zbog leda, ukinute. 

Prema njenim riječima, novo pristanište za velike putničke brodove bit će stabilnije i led na Dunavu ne bi ga smio ugroziti kao prethodno pristanište.

Za novo pristanište srpsko Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija osiguralo je 25 milijuna dinara (oko 1,6 mil. kuna), dok je ukupna cijena oko 43 milijuna dinara.

"Pokušat ćemo se, kada pristanište bude gotovo, vratiti na mapu turističkih kruzera. Sada je jedna tvrtka koja se bavi kruzingom osnovala podružnicu u Apatinu, što je za nas značajno, jer automatski možemo privući, ne samo kruzere te tvrtke, već i kruzere kompanija s kojima oni posluju. Tako da je investicija koju je ministarstvo odobrilo i tako pomoglo gradu za nas jako važna", rekla je Krec. 

Komentirajte prvi

New Report

Close