Turci otvaraju 5000 radnih mjesta u makedonskoj tekstilnoj industriji

Autor: Poslovni dnevnik , 28. svibanj 2014. u 09:21
Weibo ulaže 400 mil. dolara u Makedoniju/FOTO

Proizvodi iz Makedonije prodavat će se u Europi, Kini i SAD-u.

Tekstilna kompanija Weibo Group uložit će 400 milijuna dolara u izgradnju četiri pogona u Rankovcu, u Makedoniji, koji će postati jedan od najvećih integriranih pogona za proizvodnju tekstila u Europi.

Weibo, sa sjedištem u Kini, koji se financira prvenstvo turskim kapitalom, priopćio je kako se za Makedoniju kao odredište ulaganja odlučio zbog niskih troškova radne snage i proizvodnje u toj zemlji te zbog njenog velikog iskustva u tekstilnoj industriji. "Makedonija se nalazi u središtu Europe. Iz te je regije moguće doći do europskih država, Rusije, pa čak i SAD-a", rekao je Selçuk Alperen, direktor Weibo Group za Hurriyet. Alperen je također rekao kako će pogon u Makedoniji proizvoditi poznate svjetske brandove, kao i brandove same kompanije.

To znači da će u Makedoniji Weibo Group proizvoditi majice, jakne, odijela, kapute i hlače. Iz Weibo Group kažu da će proizvode iz Makedonije, u godišnjoj vrijednosti od 600 do 800 milijuna dolara, prodavati u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji, Italiji, Španjolskoj, Kini, Južnoj Koreji, Japanu i SAD-u. Makedonski dužnosnici kažu da vlada od ulaganja očekuje velike rezultate jer će integrirani proizvodni pogon omogućiti zapošljavanje i gospodarski rast. Weibo u Makedoniji u sljedećih pet godina želi otvoriti 5000 radnih mjesta, te još 2000 u povezanim tvrtkama. Turski poduzetnici su u Makedoniju uložili oko milijardu eura, prije svega u prehrambeni, građevinski i uslužni sektor. 

Komentirajte prvi

New Report

Close