Swisslion za razvoj turizma dao 140 mil. kn

Autor: Poslovni dnevnik , 03. siječanj 2018. u 21:59
Uz ostale turističke sadržaje proradio je i vodeni park

Lani je u hotelu SL Industry u Trebinju i Gradu sunca zaposleno više od 150 osoba, a ove godine otvorit će se još jedan hotel i novi smještajni kapaciteti u vilama i apartmanima.

Prehrambena industrija Swisslion Trebinje, u vlasništvu Rodoljuba Draškovića, u 2017. godini iz dobiti poslovnog sustava u turizam je uložila više od 35 mil. KM (oko 140 mil. kuna), potvrdila je agenciji Srna Ana Buha, suradnica za informiranje te kompanije.

Prema njenim riječima, zabilježen je rast proizvodnje od oko 10%, a kompanija raspolaže s 12 proizvodnih linija u Trebinju i dvije u Nevesinju s 110 artikala.  Prije nekoliko dana pokrenuta je nova linija za vafle i novi proizvod "Fine" u Trebinju. Buha dodaje da je u planu za iduću godinu nastavak širenja i povećanje izvoza u području prehrambene industrije i da se očekuje osvajanje novih tržišta.

"Proizvodni program izvozimo u sve zemlje regije, kao i u zemlje Europske unije – Austriju, Njemačku, Nizozemsku, Bugarsku i Rumunjsku", navodi Buha, dodajući da je u 2017. godini ta kompanija proširila tržište i počela izvoziti u Rusiju i Albaniju. Ona je navela da je 2017. godina bila vrlo uspješna i za metalsku industriju, gdje se očekuje oko 500.000 KM (oko 2 mil. kuna) dobiti, a u planu su i nova zapošljavanja i rast proizvodnje za oko 15%.

"Swisslion industrija alata Trebinje povećala je proizvodnju za 10%, a zaposlili smo više od 100 radnika. Primanja radnika u 2017. godini povećana su za 13%", kaže Buha. Kada je riječ o turizmu, 2017. u hotelu SL Industry i Gradu sunca zaposleno je više od 150 osoba.  "Otvorili smo nove objekte – vodeni park, dino park, kao i hotel visoke kategorije. U 2018. otvorit ćemo još jedan hotel u Gradu sunca, a bit će izgrađeni i novi smještajni kapaciteti u luksuznim vilama i apartmanima. Gradi se i sportsko-rekreacijski kompleks", dodala je Buha. 

Komentirajte prvi

New Report

Close