U bliskoj budućnosti svijetu prijeti nestašica čokolade, ako je vjerovati prognozama dva velika američka proizvođača, Marsa i Barry Callebauta.
Zbog ovogodišnje suše u zapadnoj Africi i gljivičnog oboljenja stabala kakaovca smanjena je proizvodnja kakaa, glavne sirovine za proizvodnju čokolade, između 30 i 40 posto. Lani je nedostajalo 70.000 tona kakaa, a do 2020. nedostatak s kojim će se suočiti proizvođači čokolade popet će se na milijun tona, upozorila su ta dva proizvođača. Cijena kakaa od 2012. naovamo je porasla za 60 posto.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu