Nova studija koju su proveli istraživači sa Sveučilišta Stanford i Sveučilišta Northwestern otkrila je da postoji nekoliko mjesta na kojima Amerikanci imaju veći rizik od zaraze koronavirusom.
U SAD-u raste broj novozaraženih pa otvaranje restorana predstavlja najveći rizik od širenja virusa, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Nature.
Istraživači su pratili anonimne telefonske podatke gotovo 100 milijuna Amerikanaca smještenih u 10 najvećih američkih gradskih područja. Podaci su pratili ispitanike od njihovih domova do različitih odredišta uključujući bogomolje i restorane, od 1. ožujka do 2. svibnja.
Istraživači su otkrili da postoji veći rizik od zaraze koronavirusom u teretanama, hotelima, kafićima i vjerskim objektima.
“U restoranima ljudi ostaju dugo, svi su nam malom mjestu. Gustoća ljudi tamo je prilično velika u usporedbi s trgovinama i robnim kućama koja su veća mjesta i nisu ni blizu prepuna poput restorana”, rekao je JureLeskovec, vodeći autor studije.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu