Sloboda povećava proizvodnju čahura za 70 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 07. travanj 2016. u 21:59
U novi pogon Slobode uloženo 4 mil. eura

Srpska vojna industrija prošle godine ostvarila je izvoz vrijedan 300 milijuna dolara.

Čačak Srpski ministar gospodarstva Željko Sertić izjavio je da je vojna industrija u Srbiji 2015. godine izvezla robu u vrijednosti od oko 300 milijuna dolara.  Nakon otvaranja novog pogona za proizvodnju artiljerijskih čahura u kompaniji Sloboda u Čačku, Sertić je obećao da će država i dalje pomagati vojnu industriju.

On je najavio i da će se u ministarstvu gospodarstva sljedećeg tjedna održati sastanak s predstavnicima svih vojnih kompanija u Srbiji, gdje će se razgovarati o problemima tih poduzeća. "Riješit ćemo pitanje imovinskih odnosa, pomoći oko financiranja projekata namjenske industrije, kako bi ona imala što bolje rezultate", rekao je Sertić.

Prema njegovim riječima, na svjetskom tržištu postoji veliko zanimanje i potrebe za proizvodima tih kompanija. Direktor kompanije Sloboda Zoran Stefanović rekao je da je u opremanje novog pogona kompanija uložila četiri milijuna eura i da će zbog toga povećati kapacitet proizvodnje čahura za 70 posto. Sloboda trenutno ima ugovorenih poslova u vrijednosti od oko 130 milijuna dolara koji će se realizirati ove i sljedeće godine. Kompanija, u kojoj trenutno radi 1700 radnika, zaposlit će još 100 na određeno vrijeme. 

Komentirajte prvi

New Report

Close