Slabo zanimanje za kupovinu nekretnina Vektra Boke

Autor: Poslovni dnevnik , 13. kolovoz 2017. u 21:59
Autobusnu postaju u Herceg Novom novi vlasnik može kupiti za samo 500 tisuća eura PD

Samo jedna ponuda za imovinu tvrtke koja prodaje poslovne prostore, zemljište, motele, restoran i autobusnu postaju.

        Rajko Čelebić jedini je dostavio ponudu od 251 tisuća eura za kupovinu poslovnog prostora Paradiso u Herceg Novom koji je u vlasništvu Vektra Boke. Povjerenstvo za otvaranje ponuda odluku o izboru donijet će najkasnije osam dana od otvaranja ponuda, pišu podgoričke Vijesti.

Odbor direktora kompanije Vektra Boka raspisao je prošlog mjeseca javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine te kompanije, po ukupnoj početnoj cijeni od 10,02 milijuna eura.

Odluka je donesena na temelju plana reorganizacije kompanije koju je u veljači ove godine usvojio Privredni sud, nakon što je stečaj u kompaniju uveden u lipnju 2015. godine zbog duga od četiri milijuna eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB).

Na prodaju je ponuđen restoran Galeb po početnoj cijeni od 4,43 milijuna eura, motel Dubrava za 2,6 milijuna, gradski restoran za 562,5 tisuća eura, zemljište i poslovni prostor u Herceg Novom za 330 tisuća eura, zemljište na Rosama za 250 tisuća eura.

Prodaje se i Autobusna postaja u Herceg Novom po početnoj cijeni od 500 tisuća eura, poslovni prostor Paradiso za 234 tisuće, poslovni prostor Služba računovodstva za 220 tisuća, motel Borići za 200 tisuća i zemljište kod hotela Riviera u Njivicama na tri katastarske parcele, po cijenama od 150 tisuća, 30 tisuća i 520 tisuća eura.

Općina Herceg Novi bila je zainteresirana za kupovinu Autobusne postaje i motela Dubrava, na temelju potraživanja prema Vektra Boki od 1, 7 milijuna eura na ime poreza na nekretnine, prireza na dohodak fizičkih osoba, boravišne i komunalne pristojbe i članstva u lokalnoj Turističkoj organizaciji.

Iz kompanije je priopćeno, navode Vijesti, da će odbor direktora Vektra Boke donijeti odluku o raspisivanju novog oglasa za prodaju preostale imovine, ili će se odlučiti za prodaju putem neposredne pogodbe.

Krajem prosinca 2007. godine kada je Dragan Brković preuzeo HTP Boka, najavljeno da će ulaganja u četiri hotela biti šest puta veća od 60 milijuna koliko su ugovorene obveze i da će do 2010. izgraditi ukupno 200 tisuća kvadrata hotelskih objekata.

Dosad nije izgrađen niti rekonstruiran nijedan hotelski ili ugostiteljski objekt. pd     

Komentirajte prvi

New Report

Close