Revolut ulazi u proceduru dobivanja bankarske licence u Velikoj Britaniji

Autor: Josipa Ban , 25. srpanj 2024. u 11:42

Zahtjev za dobivanje bankarske licence u Velikoj Britaniji Revolut je predao prije tri godine, a sada im je regulatorno tijelo napokon dalo zeleno svijetlo.

Revolut, svjetska fintech kompanija, objavila je danas da je dobila bankarsku licencu s ograničenjem u Velikoj Britaniji. Ovu licencu dala joj je regulatorno tijelo središnje banke Velike Britanije (Prudential Regulation Authority (PRA) – Uprava za bonitetnu regulaciju) koje je zaduženo za regulaciju i nadzor financijskog sektora u UK-u.
Iz Revoluta kažu da sada ulaze u fazu “mobilizacije” koja se još naziva i “autorizacija s ograničenjima”, što je uobičajen korak i procedura koju moraju proći nove banke u Velikoj Britaniji.
U tom periodu, a u kojem nove banke poput Revoluta završavaju izgradnju svojih bankarskih operacija prije nego što ih plasiraju na tržište, ništa se ne mijenja za korisnike Revoluta u Velikoj Britaniji, poručuju iz fintech kompanije.
“Do tada korisnici u Velikoj Britaniji mogu nastaviti koristiti svoje Revolut račune kao i prije”, napominju.
Revolut trenutno u Velikoj Britaniji ima više od devet milijuna korisnika, a diljem svijeta njih čak 45 milijuna.
“Nevjerojatno smo ponosni što smo došli do ovog važnog koraka za našu kompaniju. Pobrinut ćemo se da Revolut bude preferirana banka za naše UK klijente”, ističe Nik Storonsky, glavni izvršni direktor i suosnivač Revoluta.
Francesca Carlesi, izvršna direktorica Revoluta za tržište Velike Britanije, tome dodaje da se radi o značajnom koraku naprijed za kompaniju i njihove korisnike. “Velika je odgovornost biti banka u Velikoj Britaniji. Radim ćemo neumoljivo na ponudi proizvoda i usluga koji će poboljšati financijsko iskustvo svih koji koriste Revolut”, rekla je.
Inače, Revolut je zahtjev za dobivanje bankarske licence u Velikoj Britaniji predao još 2021. te tek sada, tri godine kasnije, ulaze u proceduru za njezino dobivanje.
Dobivanje licence znači da će ova fintech kompanija, koja je osnovana 2015., na britanskom tržištu moći ponuditi nove kreditne proizvode i usluge koje do sada nije mogla, poput kreditnih kartica i kredita.
Prema nedavno objavljenom financijskom izvješću za 2023. Revolut je ostvario prihode više od 2,2 milijarde dolara te rekordnu dobiti prije oporezivanja od 545 milijuna dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close