Reuters: Putin spreman okončati rat u Ukrajini

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2024. u 14:59
Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini dogovorenim prekidom vatre uz priznanje trenutačnih linija na bojnom polju, rekla su četiri ruska izvora za agenciju Reuters, rekavši da je Putin spreman nastaviti borbu ako Kijev i Zapad ne odgovore pozitivno na to.

Tri izvora, upoznata s raspravama u Putinovu okruženju, rekla su da je ruski čelnik maloj skupini savjetnika izrazio frustraciju zbog onoga što smatra pokušajima Zapada da osujeti pregovore i odlukom ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da odbaci pregovore, javlja Reuters u tekstu koji je predstavio kao eksluzivu.

“Putin se može boriti koliko god je potrebno, no Putin je također spreman na prekid vatre – da zamrzne rat”, rekao visoki ruski izvor, koji je surađivao s Putinom i ima saznanja o razgovorima na najvišoj razini u Kremlju.

On je, kao i ostali citirani izvori u ovoj priči, govorio pod uvjetom anonimnosti zbog osjetljivosti tematike.

Reuters je razgovarao s ukupno pet osoba koji rade ili su radili s Putinom na višoj razini u političkom i poslovnom svijetu. Peti izvor nije komentirao zamrzavanje rata sa sadašnjim linijama bojišnice, prenosi N1.

Komentari (1)
Pogledajte sve

<p>Može prekinuti rat jedino povlačenjem sa međunarodno priznatih teritorija Ukrajine i plaćanjem ratne štete koju je prouzročio  a “zapad” koji proziva već tome pomaže. Svako drugačije rješenjene ne bi bilo pravično.</p>

New Report

Close