Peking se protiv zagađenja odlučio od 1. svibnja boriti zabranom rada uličnih pečenjara koje proizvode dim, tvrdeći da u ljetnim mjesecima pridonose jednom od najvećih problema u zemlji. Tijekom sparnih ljeta mnogi stanovnici okupljaju se na pločnicima i uz pivo uživaju u hladnim i toplim jelima koja pripremaju ulični prodavači na svojim pečenjarama. Cilj novih pravila, koja su usmjerena na zalogajnice koje serviraju popularna topla i hladna jela, je očuvati sigurnost hrane i kontrolirati smog, izvijestila je Xinhua.
Pečenjare na kojima se priprema meso i povrće morat će biti u zatvorenim prostorima. Godine neobuzdanog gospodarskog rasta ostavile su traga na kineskom okolišu i zagađenje je glavni uzrok nezadovoljstva javnosti. Vlada je najavila kako je bavljenje zagađenjem jedan od njezinih prioriteta.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.blago mačkama i psima lutalicama, možda ih velik dio preživi zbog ovoga.
da, jer je to glavni izvor zagadenja u kini..
Uključite se u raspravu