Najnovije istraživanje o kvaliteti hrane koja se diljem svijeta jede na ulici pokazalo da se turisti najčešće hranom otruju u Španjolskoj, a nju slijede Turska i Egipat.
Kako prenosi Večernji list, anketu je među dvije tisuće turista provela britanska tvrtka Slater and Gordon, a za Španjolsku je čak 30 posto ispitanika izjavilo da je imalo zdravstvenih problema zbog hrane pojedene tijekom putovanja.
Nakon ove tri zemlje slijede Grčka, Francuska, SAD, Indija, Maroko i Tajland. Nasreću, Hrvatska se ne spominje iako je za naše ugostitelje važno znati da čak svaki četvrti anketirani kaže da destinaciju bira i zbog gastrospecijaliteta koje ona nudi.
Liječnici preporučuju da se na putovanjima uvijek pažnja obrati na čistoću restorana te da se izbjegavaju ulični specijaliteti ma koliko sjajno izgledali i privlačno mirisali, jer jaki začini često pokrivaju okus i miris pokvarenog mesa.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu