Osramoćeni bivši gradonačelnik mora dati stan, mercedes i zbirku satova dvjema službenicama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. listopad 2024. u 11:17
Foto: Pixabay

Moss je svjedočila o životu u strahu i panici zbog poplave prijetnji.

Rudyju Giulianiju, osramoćenom bivšem njujorškom gradonačelniku i odvjetniku Donalda Trumpa, sud je naredio da preda svoj stan na Manhattanu i druge luksuzne predmete dvjema bivšim službenicama izbornog povjerenstva koje je oklevetao nakon predsjedničkih izbora 2020.

Prema presudi saveznog suda u New Yorku Guiliani im mora predati i svoju zbirku satova i mercedes koji je nekoć pripadao holivudskoj glumici Lauren Bacall.

U prosincu prošle godine Guilianiju je naređeno da plati dvjema ženama, majci i kćeri, 148 milijuna dolara zbog klevete.

Od tada pokušavaju doći do novca.

Guiliani je neutemeljeno tvrdio da su službenice Ruby Freeman i njezina kći Shaye Moss počinile izbornu prijevaru dok su prebrojavale glasačke listiće u okrugu Fulton u Georgiji na dan izbora 2020. 

Dvije su žene postale mete bijesnih Trumpovih pristaša nakon što su prikazane u videosnimci koja je kružila internetom.

Rasističke prijetnje, strah za život

Tijekom suđenja porotnici su slušali svjedočanstva Moss i Freeman o tome kako su Giulianijeve ponovljene lažne, klevetničke izjave o njima nakon izbora 2020. pretvorile njihove živote u pakao, natjeravši ih da promijene svoj izgled, napuste domove i poslove u nastojanju da izbjegnu eksplicitne i rasističke napade.

Moss je svjedočila o životu u strahu i panici zbog poplave prijetnji, o tome kako je tjerala ljude oko sebe jer im nije htjela nauditi te morala promijeniti boju kose. Rekla je da se osjećala kao “najgora mama na svijetu” kada je njezin sin popustio u školi nakon što je primio stotine rasističkih SMS poruka.

“Svaki aspekt mog života se promijenio”, rekla je Moss.

Ispričala je kako su ljudi provalili u kuću njezine bake te rekla da se najviše plašila da će njezin sin jednog dana doći kući i pronaći majku i baku kako vise s drveta u dvorištu.

Prema presudi, Giuliani mora stan predati u roku tjedan dana. Žene tada imaju pravo to prodati, rekao je njihov odvjetnik Aaron Nathan za CNN.

Stan, s knjižnicom obloženom drvom, nalazi se u njujorškoj otmjenoj stambenoj četvrti Upper East Side u blizini Central Parka.

Giuliani ga je prvotno stavio na prodaju 2023. za 6,5 ​​milijuna dolara, a kasnije je smanjio cijenu na nešto više od 5 milijuna dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close