Osnovana kompanija Aerodromi Srbije

Autor: Poslovni dnevnik , 01. veljača 2016. u 21:59
Prvi potez nove kompanije bit će uspostava prometa na aerodromu u Kraljevu

Kompanija će se, dok ne krene s vlastitim komercijalnim aktivnostima, financirati iz proračuna Srbije.

Kompanija Aerodromi Srbije počet će s radom u prvoj polovini veljače, odlučeno je na sjednici vlade Srbije, a prvi zadatak te tvrtke, koje će imati dva zaposlena, bit će uspostavljanje civilnog zračnog prometa na aerodromu Morava u Kraljevu, u čije je opremanje uloženo 10 milijuna eura. Air Serbia će odmah do tog aerodroma moći letjeti zrakoplovima ATR-72, navodi se u priopćenju Ministarstva građevinarstva, prometa i infrastrukture, a nakon dodatnog opremanja, možda već krajem ove i sljedeće godine, i ostalim zrakoplovima iz flote.

Osnovni zadaci kompanije Aerodromi Srbije bit će upravljanje, razvoj i održavanje aerodromske infrastrukture u Srbiji. To znači osposobljavanje za korištenje već postojećih većih vojnih i mješovitih aerodroma u Srbiji koji bi se mogli koristiti za prijevoz putnika i robe, ali i izgradnja novih aerodroma i povećanje sigurnosti na malim aerodromima, navodi se u priopćenju.

 

625tisuća

kuna dobivat će godišnje Aerodromi Srbije od države

Kompanija će se, dok ne krene s vlastitim komercijalnim aktivnostima, financirati iz proračuna Srbije sa 10 milijuna dinara godišnje (oko 625.000 kuna). Sjedište nove kompanije bit će na Aerodromu Nikola Tesla, jedan od dva zaposlena bit će v.d direktor Predrag Babić, dosadašnji voditelj sektora za investicije Aerodroma Nikola Tesla, kojeg je na ovu funkciju imenovala vlada do izbora direktora. Stručnu i drugu pomoć novoformiranom poduzeću pružat će menadžment Aerodroma Nikola Tesla. 

Komentirajte prvi

New Report

Close