Netanyahu upozorava na sigurnosne prijetnje Izraelu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. siječanj 2013. u 14:22
Benjamin Netanyahu (Epa)

Izraelski premijer Benjamin upozorio na rizik da kemijsko oružje iz Sirije padne u ruke Hezbolaha, objavio je izraelski dnevnik Haaretz.

-Izraelski premijer Benjamin Netanyahu upozorio je u nedjelju na rizik da kemijsko oružje iz Sirije padne u ruke Hezbolaha, objavio je izraelski dnevnik Haaretz.

"Moramo pogledati oko sebe… Što se događa u Iranu, pa onda smrtonosno oružje u Siriji, zemlji koja se raspada", rekao je Netanyahu na tjednoj sjednici vlade. U subotu je jedan visoki iranski dužnosnik izjavio da će Iran smatrati bilo kakav napad na Siriju napadom na sebe. Te prijetnje, istaknuo je Netanyahu, zahtjevaju od Izraela da sastavi što je moguće širu vladajuću koaliciju.

"Bliski istok ne čeka izborne rezultate u Izraelu i ne zaustavlja se sve tijekom sastavljanja vlade. Ovdje postoji niz prijetnji… i mi moramo biti spremni i jaki za bilo kakav razvoj događaja. Iz tog razloga nastojat ću sastaviti najširu i najstabilniju vladu kako bi prije svega odgovorila na svaku sigurnosnu prijetnju", naglasio je izraelski premijer.

Na parlamentarnim izborima 22. siječnja koalicija Netanyahuova Likuda i Yisrael Beiteinua osvojila je 31 od 120 mandata u Knessetu i relativno je najveća grupacija u parlamentu.

Komentirajte prvi

New Report

Close