Netanyahu: Izrael će učiniti sve da spriječi novi holokaust

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. lipanj 2013. u 18:34
Benjamin Netanyahu (Epa)

Dan ranije, Netanyahu je u Varšavi rekao da “Iran želi uništiti Izrael”.

 Izraelski premijer Benjamin Netanyahu otvorio je u četvrtak na mjestu nekadašnjeg nacističkog logora Auschwitza-Birkenaua još jednu izložbu o holokaustu, rekavši da će Izrael učiniti sve kako bi spriječio novi holokaust i izrazivši žaljenje zbog pasivnosti saveznika u toj tragediji.

Šezdeset pet godina poslije, "jedina stvar koja se doista promijenila jest naša sposobnost i naša odlučnost da djelujemo kako bismo se obranili i spriječili novi holokaust", rekao je, smjerajući na obrambenu sposobnost Izraela.

Saveznici su "savršeno dobro shvatili što se događa u logorima smrti. Upućen im je poziv da reagiraju, mogli su to učiniti, ali nisu", opetovao je u toj prigodi.

"Mi, Židovi, vrlo dobro znamo koju ćemo pouku iz toga izvući: nećemo ostati mirni pred prijetnjama uništenjem, nećemo gurnuti glavu u pijesak i misliti da će netko drugi obaviti posao umjesto nas", dodao je.

Dan ranije, Netanyahu je u Varšavi rekao da "Iran želi uništiti Izrael". "To nikada nećemo dopustiti, nećemo dopustiti drugi holokaust", rekao je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s poljskim kolegom Donaldom Tuskom.

Komentirajte prvi

New Report

Close