Neke kuće na Havajima ostale su netaknute u ogromnom požaru. Kako?

Autor: Poslovni.hr , 18. kolovoz 2023. u 13:32
FOTO: REUTERS/Mike Blake

Neke kuće na Mauiju uspjele su preživjeti ogromni požar koji je uništio gotovo cijeli grad i u kojem je poginuo preko 100 ljudi. Na internetu su se pojavile fotografije kuća i crkve koje požar nije ni dotaknuo.

Jedna od njih je obalna kuća s crvenim krovom na zapadu Mauija. Tijekom 90-ih je u toj kući živjela Julie Griffin koja je za The Messenger ispričala da nije sigurna kako je njezin bivši dom uspio izbjeći stradanje u požaru.

Messenger navodi da je jedna kuća izgrađena s debelim zidovima od betona za zaštitu od vlage i kukaca. Prema objavljenim fotografijama na internetu, kuća je preživjela, a desetkovana su susjedna dvorišta i kuće.

“To je čudesna kuća, tajna je zašto je preživjela s obzirom na to da je cijela drvena i izgrađena od jednog zida”, kazala je Griffin za The Messenger.

Kuća je izgrađena 1925. godine, prema Historic Hawai’i Foundation. Prodana je 1994. godine, a sanirana je od 2021. do 2022. godine.

Na stranim internetskim portalima piše da su kuće “čudom” preživjele te da je čudo da je sačuvana i katolička crkva Maria Lanakila u Mauiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close