Najskuplji doručak u životu: Zaboravio prijaviti sendvič pa ga dočekala astronomska kazna

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2022. u 09:03
Foto: Pixabay

Slučaj se dogodio samo nekoliko dana nakon što su australske vlasti uvele nove i strože biometrijske provjere za ulazak u zemlju

Neimenovani putnik je, na putu s Balija u Australiju, morao platiti strašnu kaznu zbog doručka iz velikog lanca brze prehrane. Budući da su mu carinici u prtljazi pronašli dva neprijavljena sendviča i jedan croissant sa šunkom, naplatili su mu kaznu od 2664 australska dolara (1874 američkih dolara) u zračnoj luci Darwin u Australiji.

Slučaj se dogodio samo nekoliko dana nakon što su australske vlasti uvele nove i strože biometrijske provjere za ulazak u zemlju. Razlog uvođenju strožih pravila bila je pojava bolesti šaka, stopala i usta (HFMD) na Baliju, inače popularnoj destinaciji australskih turista, piše CNN.

Australsko ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i šumarstva objavilo je kako je u putnikovom ruksaku pronađena “nekolicina neprijavljenih rizičnih hranidbenih proizvoda”, među kojima je bio i popularan doručak. “Ovo će tom putniku biti najskuplja brza hrana u životu”, rekao je Murray Watt, australski ministar.

Watt se, u svojoj izjavi, osvrnuo na putnika, ali i na stanje u Australiji. “Kazna koju mora platiti dupla je cijene avionske karte za Bali, ali nemam nikakvog suosjećanja za ljude koji odluče kršiti oštre australske biosigurnosne mjere. Ovaj slučaj pokazuje da ćemo vas uhvatiti”, rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close