Mol s Lummusom projektira postrojenje za reciklažu plastike

Autor: Siniša Malus , 14. srpanj 2024. u 22:00
Kemijsko recikliranje plastike dio je Molove obveze prikupljanja oko pet milijuna tona krutog komunalnog otpada/B. Ščitar/PIXSELL

Postrojenje će također sadržavati napredne dizajnerske elemente za smanjenje stakleničkih plinova (GHG), uključujući potpuno električni reaktor za pirolizu.

Lummus Technology, globalni dobavljač procesnih tehnologija i energetskih rješenja vođenih vrijednošću, i Mol Grupa, vodeća integrirana naftna i plinska korporacija u srednjoj i istočnoj Europi te većinski vlasnik Ine, najavili su početak faze dizajna za prvu naprednu Lummusovu jedinicu za recikliranje otpadne plastike.

Prvo postrojenje, koje će se nalaziti u Mol Petrochemicals Co. Ltd. u Tiszaújváru, imat će kapacitet prerade od 40.000 tona miješane otpadne plastike godišnje i proizvodit će kružne petrokemijske građevne blokove koje će Mol prerađivati u svojem petrokemijskom postrojenju.

Postrojenje će također sadržavati napredne dizajnerske elemente za smanjenje stakleničkih plinova (GHG), uključujući potpuno električni reaktor za pirolizu.

Kemijsko recikliranje plastike dio je Molove obveze prikupljanja blizu pet milijuna tona krutog komunalnog otpada, što uključuje obradu i povezana ulaganja.

Mol se posvetio poticanju cirkularnosti i nedavno je uložio u rješavanje problema recikliranja otpadne plastike u srednjoj Europi, a kao rezultat toga moći će ponuditi širok raspon održivih spojeva za razne industrije poput automobilske, građevinarstva i sektora pakiranja.

Navedeni projekt dio je partnerstva Mola i Lummusa, globalne kompanije sa sjedištem u Houstonu, koje su najavili 2023. za implementaciju i integraciju kemijskog recikliranja plastike u Molovim postrojenjima.

“Izgradnjom postrojenja za pirolizu kapaciteta 40.000 tona činimo vrlo važan iskorak u području reciklaže plastike”, istaknuo je Gabriel Szabó, izvršni potpredsjednik MOL Grupe za rafinerijsko poslovanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close