Makedonske željeznice naručile šest vlakova u Kini

Autor: Poslovni dnevnik , 26. lipanj 2014. u 22:00
Prvi vlak iz kompanije CSR Corporation stiže 2015. godine

Novi vlakovi pokrivat će 60% željezničkih linija.

Zoran Stavreski, zamjenik makedonskog premijera i Mile Janakieski, ministar prometa i veza, potpisali su ugovor s kineskom kompanijom CSR Corporation za kupnju šest novih kompozicija vlakova, tj. četiri dizel i dva elektro vlaka za potrebe državne kompanije Makedonske željeznice – Transport.

CSR Corporation je jedna od najvećih kompanija na svijetu za proizvodnju vagona i lokomotiva. "U 2013. godini kompanija je ostvarila prihod od 16 milijardi dolara i potpisala je ugovore u inozemstvu vrijedne 2,2 milijarde", rekao je Fu Jianguo, potpredsednik CSR Corporation. Ukupni kapacitet svih vagona je oko 1200 putnika, a pokrivat će 60 posto linija koje održava Makedonska željeznica – Transport. Prvi vlak bit će dostavljen u srpnju 2015., a ostatak će biti realiziran mjesečnim isporukama novih kompozicija.

Makedonija obnavlja i širi svoju željezničku infrastrukturu, gradi se željeznička veza s Bugarskom kao dio paneuropskog koridora VIII, a obnova cjelokupne željezničke mreže bit će dovršeno do 2022. godine. Prvi dio pruge od Kumanova do Beljakovce već se gradi, a osigurana su i sredstva za preostala dva dijela.

Komentirajte prvi

New Report

Close