Kopaonik business forum počeo pohvalama Vučiću

Autor: Poslovni dnevnik , 08. ožujak 2016. u 21:59
U raspravama na Kopaoniku ove godine sudjeluje rekordnih 850 sudionika

Aleksandar Vlahović, predsjednik Saveza ekonomista Srbije, hvalio je srpsku vladu zbog ‘hrabrih reformskih mjera’ koje su, kako je rekao, smanjile fiskalni deficit, sredile javne financije, uvele štednju i dovele do rasta gospodarstva.

Kopaonik business forum, 23. po redu, počeo je jučer s rekordnih 850 sudionika i trajat će do 10. ožujka. Aleksandar Vlahović, predsjednik Saveza ekonomista Srbije, rekao je da su strane investicije u Srbiji u 2015. bile na rekordnoj razini u posljednje tri godine i da su iznosile 1,75 mlrd. eura.

Vlahović je pohvalio vladu zbog "hrabrih reformskih mjera" koje je poduzela, a koje su dovele do smanjivanja fiskalnog deficita, sređivanja javnih financija i štednje, kao i rasta gospodarstva. "U godinama dobre konjukture cilj da investicije dosegnu 21% BDP-a je dosežan, a jedne godine su bile čak 30%", rekao je Vlahović. Prema njegovim riječima, trebalo bi restrukturirati javna poduzeća i privatizirati ih, odnosno naći im partnera, gdje god je to moguće. Skup na Kopaoniku organiziraju Savez ekonomista i Udruženje korporativnih direktora, u partnerstvu s kompanijom Mastercard, a pod pokroviteljstvom predsjednika vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Tema ovogodišnjeg foruma je "Dostizanje i konvergencija s vodećim trendovima: kako sanirati glavne pukotine u sustavu", a za tri dana bit će održano 20 panela, tri plenarne sjednice i pet specijalnih prezentacija. Programski odbor Foruma najavio je raspravu u tri područja: "Ekonomske posljedice nove realnosti: problem, uzroci i rješenja", zatim "Ažuriranje reformske agende: reforma države i restrukturiranje javnog sektora" i "Sljedeći koraci u provođenju reformi".

Na ovogodišnjem forumu sudjeluju ministri Dušan Vujović, Zorana Mihajlović, Kori Udovički, Željko Sertić, Aleksandar Antić i Vanja Udovičić, a među sudionicima su guvernerka NBS-a Jorgovanka Tabaković, predsjednik SANU Vladimir Kostić, predsjednik Mastercarda za središnju i istočnu Europu George Simon, predstavnici gospodarskih komora i drugih institucija iz zemalja regije, prije svega Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske i Makedonije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close