Fotkala se na zabranjenoj plaži na Sardiniji, mora platiti 1.800 eura kazne

Autor: Poslovni.hr , 16. lipanj 2024. u 11:20
FOTO: AbdolAzim Mollaei on Unsplash

Influencerica iz Dubaija kažnjena je s novčanom kaznom od 1.800 eura zbog ulaska na zabranjenu ružičastu plažu na Sardiniji.

Kaznu je dobila nakon što je na društvenim mrežama objavila snimke i fotografije svojeg posjeta.

Žena, brazilskog porijekla, stigla je gumenjakom na obalu Spiaggia Rosa, poznatu po ružičastom pijesku, ignorirajući sve znakove i upozorenja o zabrani. Plaža se nalazi na otoku Budelli, koji je dio arhipelaga Maddalena u blizini tjesnaca Bonifacio u sjevernoj Sardiniji.

Turistima je od 90-ih zabranjeno hodanje tom plažom i kupanje. Posjete su dopuštene samo tijekom dana, a na otok se može doći, uz odobrenje, manjim brodovima i gumenjacima. Dopuštena je isključivo šetnja stazom koja se nalazi iza plaže.

Influencerica, koja vodi Instagram račun @rogeriaguiadubai s više od 35.000 pratitelja, objavila je video u kojem hoda po ružičastom pijesku uz pjesmu “La Vie en rose” Edith Piaf. Incident se dogodio prije nekoliko dana, a službenici su otvorili istragu protiv influencerice nakon što su ogorčeni ljudi sa Sardinije podigli hajku oko njezinih objava, prenosi Klix.

Službenici su brzo identificirali ženu i obavijestili je o kazni od 1.800 eura, od čega je 300 eura kazne zbog kršenja zabrane i 1.500 eura za dolazak na otok čamcem bez odobrenja. Žena je unajmila gumenjak, a vlasnik iznajmljivača nije znao da ona njime namjerava otploviti do otoka.

Inače, otok Budelli je nenaseljen, a više od 30 godina bio je dom jednom stanovniku, Mauru Morandiju, koji je naletio na otok 1989. nakon što mu se katamaran pokvario na putu za južni Pacifik. Morandi, kojeg neki uspoređuju s Robinsonom Crusoeom, uspio je ostati i postao de facto jedina osoba koja je skrbila za otok, ali su ga vlasti 2021. godine natjerale da napusti otok. Morandi je tada imao 84 godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close