Nakon što je u Izvješću Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) navedeno da je jedan od sastojaka Nutelle kancerogen, industrija proizvodnje palminog ulja je na udaru u Europi.
Jer upravo palmino ulje je sastojak na koji se u Izvješću u pozorava, a talijanski Ferrero ga koristi u proizvodnji Nutelle jer daje glatku teksturu i produžava joj rok trajanja, piše Večernji list.
EFSA navodi kako je palmino ulje opasnije od bilo kojeg drugog ulja, a isti je zaključak nedavno donijela i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO),
Zbog ovakvog "udara", Ferrero je pokrenuo veliku televizijsku kampanju kojom želi objasniti da palmino ulje nije opasno i da jedan od najpoznatijih talijanskih brendova, Nutella, bez tog ulja ne bi bila isti proizvod, piše The Telegraph.
Cijeli članak pročitajte ovdje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu