Agraru 57,6 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 02. veljača 2020. u 21:59
Ove godine pet poziva za dodjelu europskog novca/Marko Mrkonjić/PIXSELL

Pomoć Srbiji iz EU.

Pomoć Europske unije srpskim poljoprivrednicima kroz IPARD programe ove godine će dosegnuti vrijednost od oko 57,6 milijuna eura. Ministarstvo poljoprivrede planira objaviti pet poziva za 2020. godinu.

Novac je, između ostalog, namijenjen za razvoj ruralnog turizma i to kroz proširenje poslovanja poljoprivrednih kućanstava.

Za razvoj turizma novac se može koristiti za izgradnju i unaprijeđenje objekata za ruralni turizam, nabavu opreme, namještaja, te obnovu i opremanje objekata, pišu Večernje novosti.

Bit će još natječaja za nabavu traktora i izgradnju skladišta, staklenika, farmi, podizanje i opremanje voćnjaka i vinograda. Vinarije, proizvođači sokova, džemova, mesnice, mljekare i klaonice mogu se natjecati za mjeru koja će se odnositi na izgradnju i opremanje objekata za preradu voća, mesa, mlijeka, jaja, grožđa i povrća.

Ministarstvo poljoprivrede je krajem studenoga prošle godine raspisalo treći javni poziv za IPARD bespovratna sredstva. On se odnosi na ulaganja u preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda i ribarstva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close