Započele pripreme za izgradnju VERNE-ove tvornice autonomnih vozila u Zagrebu

Autor: Promo , 18. srpanj 2024. u 10:04
FOTO: Verne

CBRE uspješno posredovao u transakciji između tvrtki VERNE i VGP

VERNE, hrvatska tvrtka koja gradi novi ekosustav urbane autonomne mobilnosti, u suradnji s belgijskom tvrtkom VGP, započela je pripreme za izgradnju tvornice za masovnu proizvodnju VERNE-ovih autonomnih električnih vozila. Tvornica će se nalaziti u Zagrebu, u Lučkom unutar VGP Parka Zagreb, na površini od 28.500 četvornih metara, a CBRE je posredovao u transakciji između VERNE-a i VGP-a.

VGP, vodeći europski pružatelj visokokvalitetnih logističkih nekretnina i nekretnina lake industrije, izgradit će proizvodni objekt. Ovo je prva takva investicija belgijske tvrtke u Hrvatskoj.

“Velika nam je čast sudjelovati u ovom revolucionarnom projektu. Kao dio novog poslovnog parka VGP Park Zagreb koji se proteže na osam hektara, izgradit će se proizvodni objekt, skladište i uredski prostor na 28.500 četvornih metara kao “built-to-suit” za VERNE. Ovo je još jedan takav projekt u nizu sličnih u kojima je CBRE sudjelovao posljednjih godina, što dokazuje da su ove vrste transakcija postale važan dio sektora industrijskih nekretnina, zajedno sa zakupom skladišta”, rekla je Sonja Lončarević, Associate Director u okviru odjela za industrijske i logističke nekretnine u CBRE-u, koja je vodila ovu transakciju.

CBRE je potvrdio svoju vodeću poziciju u jugoistočnoeuropskoj (JIE) regiji kao pionir u velikim transakcijama ovim uspješnim poslom. Prošle godine je CBRE djelovao kao ekskluzivni savjetnik Orbico Hrvatska za njihov “built-to-suit” distribucijski centar u Zdenčini s 40.000 četvornih metara u prvoj fazi projekta. Prethodne godine CBRE je demonstrirao svoje stručnosti savjetovanjem u najznačajnijoj privatnoj investiciji u Osijeku u posljednjih deset godina, koja uključuje izgradnju modernih proizvodnih objekata za uglednog američkog proizvođača elektronike. Dodatno, CBRE je također omogućio zakupnu akviziciju vrhunskog distribucijskog centra za hladnu pohranu u Velikoj Gorici, posebno prilagođenog za potrebe tvrtke HAVI Group.

“Ova transakcija je dodatni dokaz koliko je JIE regija, a posebno Hrvatska, optimalna lokacija za industrijski i logistički sektor zbog svoje strateške geografske pozicije u Europi, stručne radne snage, konkurentnih operativnih troškova i stabilno rastuće ekonomije”, dodala je Lončarević.

“Industrijski i logistički sektor nekretnina u Hrvatskoj ostvario je značajan rast, a ovo je nastavak rekordne aktivnosti zabilježene u prethodne dvije godine te predviđamo nastavak ovog trenda u budućnosti”, rekao je Božidar Gaćeša, voditelj odjela industrijskih i logističkih nekretnina za JIE regiju u CBRE-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close