VIDEO: U Hrvatsku stigla nova kineska marka automobila, ima iznimno nisku potrošnju

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2024. u 08:16
Foto: YouTube

Hrvatsko tržište automobila od jučer je bogatije za još jednu marku automobila, a riječ je o kineskom brendu Lynk & Co.

Lynk & Co nije potpuno novost u Europi jer se od 2021. prodavao u zapadnim zemljama Starog kontinenta, a od sada je aktivan i na 12 tržišta jugoistočne Europe (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Grčka, Rumunjska, Bugarska i druge).

Za sada je na našem tržištu u ponudi samo jedan model imena – Model 01. Riječ je o modelu koji je u Europi je od 2021. godine, a do danas je isporučeno više 57.000 novih vozila, piše N1.

Važno je naglasiti da je Model 01 dobio punih pet zvjezdica u Europskom programu ocjenjivanja sigurnosti novih vozila (Euro NCAP) 2021. godine.

Model 01 je SUV crossover kojge pokreće plug-in hibridni motor te koji daje 75 km čiste električne vožnje. Riječ je o 1,5-litrenom benzinskom motoru s 261 konjskom snagom koji u kombinaciji sa strujom obećava potrošnju goriva od 1,0 l/100 km, ako ga redovito punite.

Ono čime se Kinezi posebno ponose jest tehnologija. Primjerice, vlasnici mogu, kada ne voze, s digitalnim ključem u svom pametnom telefonu dopustiti drugima korištenje vozila, a preko aplikacije Lynk & Co kontroliraju što se događa u vozilu, čak i putem kamere.

Cijena u Hrvatskoj iznosi 46.990 eura, a uz nju stiže i garancija od 4 godine, odnosno do 120.000 km. U Hrvatsku ga, kao i u ostatku jugoistočne Europe, uvozi i distribuira SEEAG grupa.

Komentirajte prvi

New Report

Close